În curând, Bolt va lansa serviciul de închirieri trotinete electrice în București

După ce în aprilie compania estoniană Bolt a lansat în România Bolt Business Delivery, serviciul de curierat pentru afaceri, iar în mai Bolt Food, serviciul de livrare mâncare la domiciliu, în curând, Bolt va lansa serviciul de închiriere trotinete electrice în București, acestea fiind soluții de mobilitate pe distanțe scurte. La momentul actual, Bolt își construiește echipa locală ce va gestiona linia de trotinete în București.

Bolt urmează să lanseze, în această vară, serviciul de trotinete electrice în București

Lansarea serviciului de închiriere trotinete electrice în România ar putea fi justificată de existența multor curse Bolt pe o distanță de sub 3 km, după cum își justificau alegerea reprezentanții companiei la lansarea serviciului în Paris, în septembrie 2018. Aceeași distanță medie parcursă a fost remarcată și de reprezentanții Wolfe și Flow, după lansarea acestor servicii de închirieri trotinete electrice în România. Intenția de a lansa serviciul de închiriere trotinete electrice în București a fost făcută publică pentru prima dată de către Jevgeni Kabanov, la momentul respectiv Chief Product Officer la Taxify, actualul Bolt, în noiembrie 2018, în cadrul conferinței How to Web ce a avut loc la București.

Cum va funcționa serviciul de închirieri trotinete Bolt?

Serviciul de închirieri trotinete electrice Bolt va fi disponibil din aplicația de ride-sharing, trotinetele putând fi deblocate cu ajutorul acesteia. Trotinetele vor fi disponibile în zonele aglomerate și vor putea fi lăsate în perimetrul unor zone agreate, călătoria nefiind condiționată de parcarea trotinetei într-o stație de încărcare.

În România, trotinetele electrice se pot deplasa pe piste special amenajate, iar acolo unde acestea nu există pe carosabil, unde viteza maximă admisă este de 50 km/h. Costul deblocării unei trotinete electrice cu ajutorul aplicațiilor de ride-sharing este, în medie, de 2.5 lei, iar costul unui minut de deplasare este de 0.5 lei.

La nivel european, Bolt concurează cu servicii de e-scooter sharing ca Bird și Lime, ultimul menționat fiind prezent și în București printr-un parteneriat cu Primăria Municipiului București. Alți operatori de flote de trotinete electrice prezenți pe teritoriul României sunt Wolfe, Melc, Splash, Flow, Blinkee, I’velo.

Bolt la nivel global

La nivel global, serviciile Bolt sunt utile atât rezidenților, cât și turiștilor, acestea fiind prezente în peste 35 de țări, unde sunt folosite de peste 30 de milioane de clienți. În România, Bolt operează servicii de ride-sharing în București, Cluj și Timișoara. Serviciul de închiriere trotinete electrice urmează să fie lansat în alte peste 40 de orașe, în această vară.

CITEȘTE ȘI: Piața locală de ride-sharing reprezintă 21% din piața totală de transport urban privat

De asemenea, Bolt pune la dispoziția proprietarilor independenți de trotinete o platformă dedicată ce poate fi branduită după dorințele acestora, prin care își pot gestiona floata după propriile reguli, oferindu-le acces inclusiv la trotinete la prețuri speciale.

De la lansarea sa, în 2013, Bolt a atras investiții de peste 200 de milioane de dolari de la investitori precum Daimler, Didi Chuxing Technology Co., Korelya Capital și Taavet Hinrikus, cofondatorul TransferWise.

Imagine de Kristof Topolewski de la Pixabay

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Edenland Park, Balotesti, Adventure Park, Parc de Aventura

Un pic de adrenalină la Edenland Park

Next Article
OnePlus Bullets Wireless Z

Review de călător: OnePlus Bullets Wireless Z

Related Posts
Total
0
Share