EzRMS, soluție de Business Intelligence pentru hotelurile din România

TCNET, furnizor de software pentru industria ospitalității, lansează EzRMS, o soluție de managementul veniturilor (revenue management) ce va fi disponibilă pe scară largă hotelierilor din România.
Soluția de managementul veniturilor a fost dezvoltată în parteneriat cu Infor, furnizor de servicii software din top 3 internațional, și ajută la elaborarea strategiei de vânzare și tarifare în funcție de sezoane de activitate și alte momente ale anului, având la bază potențialul hotelului și istoricul încasărilor, respectiv evoluția pieței hoteliere și comportamentul de consum al turiștilor.
Conform declarațiilor lui Andrei Verboncu, Managing Director și acționar TCNET, până în 2015, managementul veniturilor a fost mai mult un concept, fiind întâlnit efectiv doar în cadrul câtorva lanțuri hoteliere internaționale cu prezență și în România.
EzRMS permite hotelierilor menținerea tarifelor la nivel optimizat, ceea ce duce la creșterea veniturilor (cu 4-7% în câteva luni de la implementare pentru piața internațională) și optimizarea gradului de ocupare. Soluția de managementul veniturilor poate genera rapoarte statitice, oferind informații despre:

  • cererea din piața hotelieră pentru serviciile hotelului, ajutând astfel departamentele de vânzări și marketing în demararea unor campanii de promovare sau programe de fidelizare relevante;
  • impactul rezervărilor de grup, analiza seriilor și evaluarea impactului contractelor cu agențiile de turism asupra proprietății, atât pentru hotelurile individuale, cât și pentru grupuri sau lanțuri hoteliere locale și internaționale.

La nivel de profitabilitate, rezultatele din turism, dar și din alte industrii care folosesc soluții de Revenue Management, confirmă creșteri cu valori cuprinse între 50 si 70%, menționează Andrei Verboncu, managerul TCNET.

La nivelul pieței hoteliere din România, necesitatea unei soluții de managementul veniturilor este resimțită cel mai puternic în cazul afacerilor hoteliere cu un grad de complexitate mai ridicat, precum hoteluri clasificate de la 3 stele în sus, unde numărul minimum de camere este de 50 de camere per unitate hotelieră.
7.000 de hoteluri internaționale din 71 de țări folosesc în prezent soluția de managementul veniturilor EzRMS.
În 2014, TCNET a lansat în România prima soluție de Online direct booking (In1) cee integrează în aceeași platformă situl hotelului și rețelele sociale, precum și o soluție de channel management ce permite sincronizarea și diferențierea tarifelor pentru canalele de vânzare ale unui hotel, dar și personalizarea ofertelor în funcție de strategia de vânzări si politica de marketing.  Conform rezultatelor obținute pe piața din România, Soluția In1 poate aduce o creștere de peste 50% a veniturilor din rezervări directe pentru un hotel care implementează această soluție. În prezent, soluția de rezervări online facilitează rezervarea a peste 2.000 de camere de hotel din România.
 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Turnul Sfatului, Sibiu, weekend break, citybreak

Week-end break la Sibiu

Next Article

Welcome by Le Club Accorhotels, serviciul digital de primire, acum și în hotelurile Accor din România

Related Posts
Total
0
Share