Cum se poate organiza o vacanţă 2.0

Zilele trecute am citit la Cristian Manafu un articol despre cum şi-a organizat o mini vacanţă 2.0, căutând ajutor pe Twitter.

Cum nu totdeauna se întâmplă să fii conectat cu agenţii de turism sau companii prestatoare de servicii pentru turişti, iar Twitter-ul e plin de “zgomot”, mă gândeam că ar fi util un serviciu de tip blog/micro-blog, dedicat celor ce doresc să îşi organizeze vacanţe şi vor informaţii direct de la sursă fără a mai pierde timp pe forumuri, site-uri de prezentare etc., un serviciu prin intermediul căruia să primească referinţe.

După un mic research am găsit platforma colaborativă Toţi pentru unu, tpu.ro, dezvoltată de Free Road, un joint-venture între F5 şi Treeworks. Ideea platformei este foarte simplă: un user pune o întrebare, iar ceilalţi useri îi pot răspunde pe măsura experienţelor lor.

Surprinzător, platforma respectivă are întrebările selectate pe categorii printre care găsim şi shopping, timp liber şi turism, precum şi alte activităţi în care se pot aventura cei ce călătoresc. Probabil multe agenţii şi-ar putea recruta clienţi, dacă ar activa pe această reţea sau dacă ar urmări reply-urile cu întrebări pe contul de Twitter.

La fel ca şi în cazul Wikipedia, se ridică problema calităţii informaţiilor primite, problemă ce poate fi cumva ameliorată prin intermediul rubricii Întreabă o vedetă, din cadrul platformei.

În cazurile aminitite mai sus, turism şi restul, problema se poate rezolva invitând pentru a răspunde la întrebări realizatori şi prezentatori de emisiuni de călătorie, agenţi de turism etc., mergând până la a face o rubrică de genul Sfatul specialistului.

Pe final, ne distrăm puţin cu sursele de informare ale utilizatorilor tpu.ro în materie de destinaţii de vacanţă:

Stiti ce firme de turism organizeaza excursii in Abydos? Am vazut locatia in Stargate si mi-a placut. As dori sa merg acolo cu prietenul meu de Valentines Day. Va multumesc! [de aici]

A, şi ar mi fi şi globspotter.com, un serviciu Twitter like axat pe recomandări de destinaţii turistice şi locuri de pierdut timpul.

Total
0
Shares
0 comments
  1. Interesant site-ul, insa cred ca adminii ar trebui sa il curete de informatia degeaba si sa faca in asa fel incat atunci cand ai intrat pe subiectul respectiv sa dai repede de informatie. stiu ca e facut gen forum, insa si pe unele forumuri se poarta curatarea thread-urilor cu acordul celor care au postat acolo! 😉

  2. “Zgomot” este peste tot … chiar vorbeam azi cu cineva că pe majoritatea forumurilor româneşti se discută mult la genul “peste picior” şi pe lângă subiect. Sinceri să fim, unii şi-o cer!

  3. Pingback: Tur de weekend «
  4. E mai puţin zgomot pentru că e nişat. Deşi tpu.ro e structurat pe categorii, are tendinţa de a fi general.
    Mulţam pentru pont, e chiar interesant. Nu ştiu cât ar prinde la noi aşa ceva. În general, turistul român preferă sfaturile amicilor offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
autobuz, autobaza, orar autobuze

Unde găsim informaţii despre programele şi rutele operatorilor de transport persoane

Next Article

Ghid introductiv în turismul electronic: e-Rezervare

Related Posts
Total
0
Share