Aplicații mobile românești #deturism pentru #Android

Am mai făcut o tură de informare pe forumurile și siturile de profil și am mai descoperit pentru cititorii blogului încă o serie de aplicații mobile românești pentru telefoanele cu SO Android ce pot fi folositoare în excursii și vacanțe, în special în țară. Țin să menționez faptul că nu am testat niciuna dintre aplicațiile listate mai jos, așa că nu mă pot pronunța decât pe baza descrierilor făcute de către autorii lor sau nici măcar atât. Voi comenta pe larg atunci când voi avea ocazia.

Foto: lifeofandroid.com

  • NearMe (dezvoltator: Liviu Ungureanu). Aplicația oferă utilizatorilor posibilitatea de a căuta anumite locuri de interes aflate în apropierea acestora, într-o distanță dată. Poziția utilizatorilor este determinată prin GPS, prin rețea sau preluând date din cache-ul căutărilor (via htc-club.ro). Cu atât de multe alte aplicații concurente pe piață (Orașul Meu, Urbo etc.) nici nu mă miră faptul că nu mai e de găsit.
  • DailyRoads Voyager (cunoscută inițial ca DailyRoads SOS, dezvoltator: Robert Fejer) permite înregistrare video continuă pe parcursul călătoriilor cu mașina, precum şi anunţarea familiei şi a serviciilor de urgenţă în cazul unui accident auto. În principiu, funcţionează ca o cutie neagră, înregistrând şi stocând pe card tot ce se întâmplă în faţa vehiculului. O aplicație numai bună pentru contributorii trafictube.ro :). Se poate descărca din Android Market. (via androider.ro)
  • Pizza La Papi (ex Bucharest Pizza Delivery, dezvoltator: Luminița Borcea) dă posibilitatea clienților pizzeriei La Papi și nu numai să răsfoiască meniul și să contacteze pizzeria pentru comenzi. (via androider.ro)
  • Visit Romania (dezvoltator: Oana Alexandru) este o aplicație gen ghid turistic în dezvoltare, ce listează câteva locuri de interes din România și permite adăugarea de recenzii pentru fiecare în parte. Autorul aplicației poate căuta un parteneriat cu o agenție de turism pentru dezvoltarea ei din punct de vedere conținut sau, așa cum se poate citi în comentariile de pe androider.ro, o poate face open source astfel încât comunitatea de utilizatori/dezvoltatori Android să adauge conținut.
  • Ocna Mureș (dezvoltator: Sebastian Presecan) este o aplicație dedicată orașului Ocna Mureș, prin intermediul căreia autorul și-a propus să dea praful de pe imaginea orașului. Aplicația oferă utilizatorilor acces la un scurt istoric al orașului, la o galerie de poze, la o secțiune de știri despre Ocna Mureș, permițând în același timp și efectuarea de donații. (via androider.ro)

Orice remarcă ați avea despre aplicațiile listate mai sus, o puteți lăsa în comentarii.

Total
0
Shares
0 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Reducere de 25% la biletele CFR achiziționate online

Next Article

eTurism Bref (I)

Related Posts
Total
0
Share