eTurism Bref (2)

Aşa cum v-am promis duminica trecută, continui rubrica eTurism Bref. În această duminică aflăm noutăţi despre proiecte de turism deja existente (web şi mobile) şi despre lansarea unora noi (web).

Aplicaţii web:

 • Actualizări pentru distanta.ro, un serviciu web-based de care v-am povestit aici: se pot trasa poligoane pentru marcarea suprafeţelor de teren (cu construcţii sau fără), se pot trasa linii pentru desenarea traseelor turistice, traseelor de bicicleta, se pot folosi markere pentru evidenţierea locurilor (via distanta.ro pe Facebook).

Aplicaţii mobile de turism:

 • Aplicaţia mobilă Romanian Airports pentru Android a primit următoarele actualizări: secţiuni cu datele de contact pentru fiecare aeroport pentru care sunt afişate zborurile, poziţionarea pe Google Maps atunci când faci tap pe adresa aeroportului, ambele venite ca sugestii prin intermediul acestui blog 🙂

Rezervări online hoteluri şi bilete de avion:

 • Cum compania britanică Octopus Travel şi-a retras franciza din România, ex-partenerul său local Regional Air Suport se focusează în prezent pe un alt proiect online în zona rezervărilor: bookregional.com, un Internet Booking Engine cu acces la peste 180.000 de hoteluri din 170 de ţări, urmând ca în viitorul apropiat să faciliteze şi rezervări pentru biletele de avion, tren, pentru vasele de croazieră etc. (via travelomania.ro). Sursa citată în legătura cu retragerea francizei Octopus Travel este de părere că mare parte din piaţa formată de octopustravel.ro va fi acaparată de agenţia de turism online veltravel.ro (un proiect S.C. MEDIA SERVIMPEX S.R.L.).
 • Şi pentru că am adus vorba de veltravel.ro, trebuie menţionat faptul că echipa veltravel.ro a dezvoltat un sistem de rating pentru cele mai optime variante în ceea ce priveşte rezervarea biletelor de avion. Găsiţi mai multe detalii pe blogul lui Marius Negre.
Total
0
Shares
0 comments
  1. Am un întreg articol despre lapensiuni.ro în care am menţionat şi aplicaţia pentru iPhone, din acest motiv nu am mai menţionat-o aici.
   Când plănuiţi un update sau un release pentru Android sau altă platformă, nu ezitaţi să mă anunţaţi.
   Mulţumesc pentru vizită şi comentariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Consultanţă şi instruire online pentru întreprinzătorii din turism

Next Article

Fosile reconstituite 3D în stația de metrou Politehnică

Related Posts
Total
0
Share