Skip to main content

Fosile reconstituite 3D în stația de metrou Politehnică

3DAzi, prietenul Emanuel (responsabil cu grupul Lectii de chitara pe Facebook petru cine e interesat) a partajat pe Facebook un articol din Evenimentul Zilei, ediția online, despre fosilele de scoici, moluşte, alge, corali, gastropode și stromatolite, ce zac în marmura cu care este placată stația de metrou Politehnica.

Fără el cred că aș fi ajuns la articolul respectiv mai prin primăvară, așa. În fine, iată ce își propune conducerea Metrorex pentru a face cunoscută mica expoziție subterană:

[…] să exploateze „exoticul” și să-i facă pe neavizați mai atenți pe unde pun piciorul: la intrare se vor monta plasme care vor rula fosile în 3D și viața din Cretacic, iar în staţie, lângă reclame, vor fi amplasate panouri educative şi chiar câteva vitrine cu exponatele pe peron.

Sursa: EVZ.ro

Dacă mă întrebați pe mine, cred că proiecțiile animate pe podea ar plasa mult mai bine călătorul în acea perioadă.

Harta Metrorex, Stația CrângașiPână la apariția plasmelor, ce redau fosile 3D, aștept cu interes  panourile 3D din aeroporturi și hărți pietonale și turistice la fiecare intrare de metrou.

Petruș Lungu

În ultimii ani m-am plimbat ceva prin țară și prin afară, iar mai nou am înclinații spre cicloturism. De asemenea, practic la nivel de amator snowbording-ul și kiting-ul și încă mai fac față unor ture moderate de trekking. :)

One thought to “Fosile reconstituite 3D în stația de metrou Politehnică”

  1. Pingback: Realitate augmentată cu mamuți prin Orange Explorer | Ghid Turistic Digital 2.0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.