Outdoor Adventure Camp la Cândeasca

Sâmbăta asta am descoperit un loc din Câmpia Bărăganului, cunoscut mai ales de cei ce practică pescuitul. E vorba de zona Cândeasca şi balta cu acelaşi nume, Judeţul Călăraşi, locul unde se află mult promovatul complex turistic Valea Iazurilor (stickerul de care vă menţionam la un moment dat n-avea nici o legătură cu lansarea Google Street View pentru România, ci a fost doar o mişcare de promovare, nu ştiu dacă voită sau pur întâmplătoare, care probabil a câştigat de pe urma evenimentului). Pe scurt, satul face parte din comuna Belciugatele, cumună ce cunoaşte o dezvoltare turistică sesizabilă, şi asta din cauza bălţilor amenajate pentru pescuit.

Revenind la baltă, e frumos amenajată, cu pontoane şi umbrele/foişoare din loc în loc ce facilitează un picnic reuşit pe malul ei şi face parte dintr-un sistem de bălţi delimitate de maluri de pământ ce se se întinde atât la nord, cât şi la sud.

Aşa cum se poate vedea din titlul postului, scopul prezenţei noastre la Cândeasca a fost acela de a participa la Outdoor Adventure Camp-ul oraganizat de aventuria.ro şi Military Shop, un eveniment la care cei invitaţi au avut ocazia să testeze caiace, biciclete, replici de arme airsoft sau să vizioneze echipament de camping.

Deşi am ajuns printre primii participanţi la eveniment, am reuşit să ne dăm cu caiacul abia aproape de prânz, făcând întâi o tură pe la punctul de airsoft, unde am încercat 2 arme: un SRC M16A3 şi un AK74. Concluzia? Nu cred că aş fi bun ca şi participant într-un concurs de biatlon :), unde mai pui că la un moment dat făcea cinvea încercări lângă mine cu ţinta greşită, adică cu ţinta pe care o vizam eu, iar eu deja mă credeam vreun bazat. Când am văzut-o pe tipa de lângă mine că face praf una din ţinte cu un pistol, m-am lăsat păgubaş. Ce m-a surprins a fost faptul că ceea ce vezi prin înălţător (cătare) nu e neapărat şi ceea ce iei în bătaia puştii. Greu cu linia de ochire, sunt curios cum o să ies la examenul medical periodic pe partea de vedere.

După vreo 20-30 de minute petrecute la punctul de airsoft, ne-am îndreptat spre punctul de biciclete, de unde am luat un Mountain Bike cu furcă pe arc pentru agrement (eu) şi un City Cruise TREK Navigator (ea), drumul permiţând testarea acesteia din urmă fără probleme. Nici nu mai ţin minte de când nu am mai mers pe bicicletă. Cred că ultima tură a fost acum vreo 5-6 ani împreună cu câţiva prieteni, printre care şi Vali şi Costi, acoperind într-o noapte, aproximativ, următoarea rută: Chitila – Băneasa – Pipera – Ştefan cel Mare – Romană – Unirii – şi înapoi la Romană – televiziune – Herăstrău – Chitila.

Azi nu a fost cazul de un traseu aşa lung, dar am avut parte de ceva diferenţe de nivel, o încântare la coborâre, dar un chin la urcare, şi peisaje mioritice, la propriu, pentru alte 40 de minute de plimbare pe lângă bălţile de lângă complexul Valea Iazurilor.

<

Ei bine, spre deosebire de mersul pe bicicletă, m-am dat cu caiacul mult mai recent, cu 2 ani în urmă, când am fost în Turcia. Dacă atunci am folosit un caiac de tip sit on top, de data asta am optat pentru unul închis, compact. Mai cu emoţii la început, m-am adaptat repede cu padela şi caiacul în sine, spre deosebire de alţii care au găsit tura cu caiacul ca o scuză pentru o baie scurtă :). Din fericire, nimeni nu a păţit nimic.

A urmat o masă de prânz pe un ponton acoperit de pe baltă, de une am putut admira pe cei ce încă se plimbau cu caiacul, fie câte unul, fie câte doi, care în ce direcţie apuca fie în lung, fie în latul bălţii.  După ce am schimbat câteva cuvinte cu Andrei de la pasiunea.eu am revenit în apropierea pontonului de unde se făceau lansări cu caiacul unde ne-am continuat aşa- zisa siestă de după masă, mai degrabă o stare de repaos, decât un somn scurt.

Nu am putu rezista tentaţiei şi am mai încercat o tură cu un Mountain Bike TREK 3700, de data asta fără furcă pe arc, diferenţa fiind foarte sesizabilă. Toate hopurile le simţi în încheieturi şi în podurile palmelor. Traseul urmat de această dată a fost tot pe malul bălţii, dar spre nord. Oriunde te-ai plimba ai ocazia să observi o grămadă de sălbăticiuni. Eu unul am filat o pupăză şi un iepure pentru câteva minute.

Am plecat de la eveniment înainte de a veni sfârşitul lumii … pardon, ploaia cea torenţială, cel puţin pe drumul de întoarcere de asta am avut parte. Cei care aţi rămas acolo aţi supravieţuit? 🙂

Mai multe poze găsiţi în albumul dedicat de pe pagina de Facebook a blogului.

~ ~ ~

Informaţii Utile:

Weather Forecast | Weather Maps

Complex Turistic Valea Iazurilor
Sat Cândeasca, comuna Belciugatele
Cod Poştal 917011
Judeţul Călăraşi
România (vezi pe hartă)

Tel.: 0788.899.899 | 0788.158.803
Email: office@valea-iazurilor.ro

Coordonate GPS*: 44.486546 – 26.454285
*din Bucureşti se poate ajunge urmând DN3 (drumul vechi spre mare) în direcţia Brăneşti; cei ce nu am la dispoziţie un autoturism personal, pot luat maxi-taxi-ul din zona Cora Pantelimon.

Aventuria.ro (reprezentanţă)
Str. Gheorghe Missail, Nr. 62
Cod Poştal 011544, Sector 1
Bucureşti
România (vezi pe hartă)

Tel.: 0722 386 368 | 021 224 0337
Email: office@aventuria.ro

Military Shop (reprezentanţă)
Şos. Ştefan Cel Mare, Nr. 5
Cod Poştal 020121, Sector 2
Bucureşti
România

Tel.: 031.437.08.82 | 031.437.08.83
Email: contact@military-shop.ro

Total
0
Shares
5 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

De câte cataloage online cu unități de cazare mai are nevoie .ro-ul?

Next Article

Implicarea KLM în campanii social media continuă

Related Posts
Total
0
Share