2 servicii cu ajutorul cărora poți simula costul unei curse cu taxiul

Posibil ca serviciul de calcul estimativ al costului unei curse cu taxiul din punctul A în punctul B pe care urmează să îl prezint posibil să nască invidii în sufletul lui Cristi Iordache, omul din spatele serviciului distanta.ro. 🙂 Asta pentru că  la un moment dat, serviciul în cauză avea un simulator de cost pentru cursele cu taxiului între punctele pentru care se calcula distanța de parcurs.

Foto: Gurmit Singht, Taxi via Flickr, Creative Commons Attribution

TarifTaxi.ro

Revenind la serviciul cu ajutorul căruia cei interesați pot valida costul unei curse cu taxiul în București, acesta poate fi accesat la adresa www.tariftaxi.ro.

Cei ce vor să știe la ce sumă trebuie să se aștepte să scoată din buzunar atunci când merg cu taxiul vor acces secțiunea Traseu, iar aici vor introduce punctul de plecare și punctul de destinație. După caz, pot fi adăugate până la 3 destinații de tranzit. După stabilirea și corectarea traseului, dacă este cazul, apăsând butonul Calculeaza cost traseu se calculează costul cursei cu taxiul pe traseul prestabilit.

Utilizatorii serviciului au la dispoziție 38 de firme de taxi din București pentru care este afișat costul cursei, în funcție de tariful pe km perceput de fiecare dintre acestea.

Scopul serviciului, disponibil și în limba engleză, este acela de a verifica corectitudinea șoferilor în ceea ce privește taxarea corectă per km. Serviciul vine ca o completare la aplicațiile mobile ce permit evaluarea șoferilor de taxi, acolo unde este cazul (dacă șoferii au aderat la una din aplicațiile ce agregă servicii de taximetrie). Am spus ca o completare pentru că îți permite să faci obiecții atunci când nu folosești o aplicație mobilă care să-ți permită feedback-ul către ceilalți utilizatori.

[via arielu.ro]

TaxiChecker

Ieri, așteptând metroul, am observat pe ecranele din stație o reclamă la o aplicația mobilă TaxiChecker, aplicaţie care face fix aceeași simulare ca și tariftaxi.ro, dar pentru asta are nevoie de input-urile utilizatorilor.

Descarcă aplicația: App Store | Google Play

Aceștia trebuie să introducă manual tarifele de pornire, de staționare și cel pe kilometru și apoi să se lase GPS-ul telefonului să calculeze ruta, iar la final vor avea afișat și costul acesteia.

Aplicația, dezvoltată de către Tudor Octavian Ana, este disponibilă pentru dispozitivele cu iOS și costă 1.99$. Versiunea pentru Android este gratuită și a fost dezvoltată pe vremea când Tudor lucra pentru CustomSoft.

Total
0
Shares
4 comments
  1. Ma ajuta cineva cu o informație, va rog? Doresc sa știu cam cat m-ar costa daca iau taxi din Berceni pana la spitalul T Burghelea. Va rog. Mulțumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Blogul: noua comunicare între turişti şi agenţie

Next Article

Informarea prin SMS, primul pas către o aplicaţie mobilă

Related Posts
Total
0
Share