Review de călător: tabletă Navitel T500 3G

tableta navitel, navitel T500 3G

Când auzi de tabletă, te gândești instant la browsing, jocuri, streaming video sau audio. Cei de la Navitel au schimbat paradigma și au gândit Navitel T500 3G, o tabletă pentru … navigație GPS, o alternativă la un navigator GPS dedicat, ce poate acoperi, într-o oarecare măsură, și funcționalitățile deja întipărite în mintea utilizatorului de tablete.

Specificații Generale

Sistem de operare: Android™ 7.0
CPU: MT8321 Cortex-A7 Quad Core
Frecvență CPU: 1.3 GHz
Spațiu de stocare: 8 GB
Memorie RAM: 1 GB
Carduri SD: până la 128 GB

Ca și echipare, tableta este cu puțin sub echiparea unui Samsung Galaxy Tab lansat în 2010.

tableta navitel, navitel T500 3G

Zic într-o oarecare măsură, pentru că operațiunile de pe tabletă sunt susținute de un procesor MediaTek cu patru nuclee la 1.3 GHz și o memorie RAM de doar 1 GB, în condițiile în care multe smartphone-uri au dotări mult peste acestea. În privința spațiului de stocare, tableta poate fi comparată cu un smartphone entry level, aceasta având un spațiu de stocare de doar 8 GB, cu posibilitate de extindere cu încă 128 GB cu ajutorul slot-ului pentru carduri micro SD/SDHC.

Cumpără sistem navigație Navitel T500 3G (cel.ro)

Cumpără sistem navigație Navitel T500 3G (eMag.ro Marketplace)

După aducerea la zi a aplicațiilor preinstalate și descărcarea unei hărți, îți rămân la dispoziție aproximativ 3.5 GB de spațiu de stocare. Practic, dacă actualizezi de câteva ori aplicațiile preinstalate ai toate șansele să rămâi fără spațiu.

Display

Tip ecran: IPS
Dimensiune ecran: 7″
Rezoluție: 800×1280
Ecran tactil: da
Display Backlit: da

tableta navitel, navitel T500 3G

Tableta Navitel T500 3G este echipată cu un ecran IPS de 7″, ceea ce reduce din reflexii, oferind o bună consistență a culorilor în lumină, dar și unghiuri mai mari de vizualizare, lucru necesar având în vedere că tableta este gândită pentru poziționare în mașină ca și dispozitiv GPS; rezoluția ecranului este de 1280 x 800 pixeli.

Deși nu știu la ce ar fi utile, în afară de videochat sau făcut poze la acte sau obiecte de aproape, tableta dispune și de două camere – una frontală și una principală.

Conectivitate

Wi-Fi: da
2G/3G: da
Bluetooth: da
Dual SIM: da
Audio jack 3.5 mm: da

Pentru a beneficia de toate avantajele aplicației Navitel Navigator, mai ales la drum, în deplasare, mai exact de servicii precum Navitel Traffic sau SPEEDCAMs, tablera poate fi conectată la un plan mobil de date pe cartelă, iar pentru asta ai la dispoziție două sloturi SIM. Standardul de conectivitate este 3G.

tableta navitel, navitel T500 3G

Funcția GPS poate fi folosită independent de rețeaua mobilă, tableta având un senzor GPS integrat, cum de altfel am folosit-o și eu în testul pe care l-am făcut.

În ceea ce privește aplicațiile preinstalate, piesa de rezistență este Navitel Navigator, deja licențiată pe dispozitiv. În funcție de nevoile pe care le ai când vine vorba de destinațiile de interes, poți instala oricare harță din pachetul extins, care include 45 de țări.

tableta navitel, navitel T500 3G

Citeam în niște review-uri de produs că i-ar lipsi o mufă pentru antenă GPS pentru amplificarea semnalului. Eu n-am sesizat vreo problemă din acest punct de vedere în testele mele. Plus de asta, nu văd cum ai integra într-o tabletă mufe SMA/SMB.

Încărcare tabletei durează undeva la 60 de minute, iar autonomia bateriei e undeva la 3 ore. Un dezavantaj e că bateria se descarcă inclusiv când tableta e oprită. Ca să îți faci o idee despre autonomie, află că o oră de YouTube în full screen a dus bateria la 75%. Că tot am adus vorba de YouTube, sunetul e înfundat, nici nu știu cum ar putea fi altfel la o tabletă.

Un lucru bun e că tableta poate fi folosită conectată la încărcătorul auto fără ca aceasta să se încingă. Chiar și cu aplicația Navitel Navigator pornită, tableta rămâne la o temperatură mică, care nu deranjează deloc la atingere. Nu am avut ocazia să văd cum se comportă și cu soarele bătând direct în ea.

Carcasa tabletei e dintr-un plastic rezistent (cel puțin așa se simte la mâna, ferm) cu mici striații, mat.

tableta navitel, navitel T500 3G

tableta navitel, navitel T500 3G

Ce mi s-a mai părut peste mână este poziționarea butonului de volum deasupra celui de pornire/oprire, pe latura dreaptă a tabletei și poziționarea în partea de sus a mufei microUSB mamă și a jack-ului auto.

Ce mi-ar fi plăcut să găsesc în pachet e un suport auto pentru tabletă, luând în calcul scopul pentru care a fost creată.

tableta navitel, navitel T500 3G

tableta navitel, navitel T500 3G

Este evident faptul că tableta îți e utilă dacă încă conduci o mașină fără sistem multimedia fără serviciu GPS și ți-o recomand pentru navigare.

Cumpără sistem navigație Navitel T500 3G (cel.ro)

Cumpără sistem navigație Navitel T500 3G (eMag.ro Marketplace)

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Cetatea Fagarasului, Țara Făgărașului, Fagaras

Turiști de week-end prin Țara Făgărașului

Next Article

În octombrie 2018, vola.ro a înregistrat un record de 40.000 de bilete de avion vândute

Related Posts
Total
1
Share