Finaliștii competiției Smart IT, la masa rotundă pentru desemnarea câștigătorilor

Azi, 1 februarie 2012, s-a desfăşurat evenimentul Masa Rotundă SmartIT, eveniment organizat de către cei de la playtech.ro.

Înainte de a trece la finalişti, am listat mai jos aplicaţiile pe care le-am recenzat pe perioada înscrierilor în concursul de aplicaţii web şi mobile:

Dintre aplicaţiile enumerate mai sus, în finală s-au clasificat:

  • iDeal, pe partea de web, mai jos puteți urmări prezentarea lui Radu Nițescu, în cadrul Mesei Rotunde Smart IT:

  • Paradise Travel, pe partea de mobile, mai jos puteți vedea și prezentarea lui Viorel Pătru:

Până să înceapă prezentările, am apucat de m-am cunoscut cu Chinezu și Ionuț Paraschivși am discutat una alta despre blog, bloguri, bani din blog, metode de colaborare etc., am bârfit aplicațiile din concurs 🙂 și am schimbat fugitiv impresii despre tehnologie. Bine-înțeles, cei doi oameni care au vorbit despre aplicațiile clasificate de mine în zona turism/călătorii m-au abordat și am mai schimbat fie amabilități, fie idei. 🙂

În timpul prezentărilor, am descoperit faptul că și alte câteva aplicații înscrise în concurs pot fi folosite în pentru orientarea turiștilor la fața locului, cum este TWTups. Aplicația, compatibilă atât pentru telefoanele mobile, cât și pentru web, permite utilizatorilor cererea de informații altor utilizatori aflați în aria de proximitate a celui ce ridică întrebarea. După ce utilizatorul face check-in, poate trimite cererea de informații prin Twitter. Pentru a înțelege cum funcționează această cerere de informații prin intermediul aplicației propriu-zise sau prin Twitter accesați explorra.com, alegeți o destinație și pe pagina destinației veți găsi opțiunea … and need recommendations?, prin intermediul căreia puteți întreba despre destinația în cauză pe Twitter și Facebook. În cazul aplicației TWTups, interacțiunea se face printr-un live chat.

De asemenea, o aplicație web based ca Wise Budget vă poate ajuta să vă planificați bugetul de vacanță, iar timpul dintre două destinații vi-l puteți ocupa jucând Airplanes. Sau, dacă vreți niște avioane mai colorate și mai bine realizate din punct de vedere al design-ului, puteți încerca și aplicația paravion.ro, Planes.

Pe partea de aplicații mobile puteți încerca Car Monitor sau i-Asigurare pentru a vă seta alerte pentru a ști când să vă reînoiți vigneta sau RCA-ul.

Mi-ar fi plăcut să văd în finală și aplicația Bucureștiul într-o zi, dar nu a fost să fie. Pe chinezu.eu găsiți mai multe detalii din timpul prezentărilor. Câștigătorii competiției Smart IT au fost Radu Nițescu (iDeal) și Alexandru Tătaru (Edu4All).

O serie de poze de la eveniment puteți vedea pe pagina de Facebook a blogului. Dacă aveți plăcerea de a vă tăgui, go for it. 🙂

Total
0
Shares
0 comments
  1. Pingback: Proiecte de turism online (şi relaţionate) la #SWCluj
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Sistemul Informatic Integrat de Evidenţă a Turiştilor

Next Article
ghid turistic romania, Peles, castel

Care este cel mai bun ghid turistic al României?

Related Posts
Total
0
Share