The Beat, calendarul evenimentelor muzicale

N-am mai discutat de mult pe aici despre servicii online sau aplicaţii mobile de furnizare informaţii despre evenimente, şi asta în ciuda faptului că online-ul și market-urile de aplicaţii abundă de astfel de servicii.

Până când amicul Cristian va pune pe picioare proiectul noulcentruvechi.ro, va trebui să văd ce alte proiecte ar putea să îi taie din elan pentru a putea să-i ofer ceva consultanţă pe direcţiile de dezvoltare.

Şi dacă tot am amintit de proiecte nişate pe un anumit tip de entertainment, voi continua prin a vă prezenta un calendar al evenimentelor muzicale din Bucureşti, thebeat.ro, focusându-mă mai mult asupra aplicaţiei mobile. Nu de alta dar aceleași informații ce se regăsesc pe sit sunt puse la dispoziția publicului și prin aplicația Android/iOS.

Ce știe să facă aplicația mobilă The Beat? Agregă informații despre evenimente muzicale ce pot fi filtrate după câteva genuri muzicale, unele neacoprite încă din punct de vedere evenimente. Astfel, utilizatorul are la dispoziție un calendar al evenimentelor ce vor avea loc, dar și acces la cele trecute pentru recenzii și poze.

thebeat.ro, calendarul evenimentelor muzicale din București thebeat.ro, calendarul evenimentelor muzicale din București

Din păcate, informațiile se actualizează destul de greu. De exemplu, aplicația arată încă valid concertul Lenny Kravitz.

În afară de a scrie recenzii și a posta poze din timpul evenimentelor, utilizatorii mai pot acorda voturi (interesat de eveniment/neinteresat) evenimentelor sau pot vedea unde se desfășoară acestea, accesând secțiunea Cum ajung acolo?.  Numele secțiunii poate induce în eroare utilizatorii și asta pentru că nu pune la dispoziția acestora informații despre cum se ajunge în acel loc (mijloace de transport în comun, puncte de reper etc.), ci doar afișează locul indicat de un placemark pe un API de Google Maps.

thebeat.ro thebeat.ro

Atât numărul de voturi, cât şi recenziile sau pozele uploadate de utilizatori apar şi în cadrul aplicaţiei şi pe situl thebeat.ro, şi asta pentru că ambele platforme comunică cu o aplicaţie server.

Ce nu am putut face cu ajutorul aplicaţiei a fost să îmi setez în calendarul telefonului o alertă pentru un eveniment anume.

În ceea ce priveşte folosirea aplicaţiei, aceasta vă crează automat un cont pe thebeat.ro, folosindu-se de datele asupra căreia îi permiteţi accesul la instalare, fără vreo notificare în prealabil. Acest lucru poate ţine mulţi potenţiali utilizatori la distanţă. Din câte îmi aduc eu aminte, când am testat aplicaţia Oraşul Meu, abia după instalare am constatat că trebuie să îmi fac cont. În cazul The Beat m-am trezit cu email de confirmare pentru crearea profilului.

Cu siguranţă astfel de aplicaţii se vor înmulţi pe fondul conturări turismului de clubbing, fenoment conturat de multiplele vizite ale străinilor în România în acest scop. Confirmă fenomenul consultantul în turism Răzvan Pascu și întreprinzătorul Răzvan Radu, proprietarul cityliving.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Outdoor Guide

Next Article

The first timer's guide to Bucharest, Romania

Related Posts
Total
0
Share