e-Turism Bref (34) – 25 februarie – 17 martie 2013

Mai că se face o lună de zile de la ultima revistă a presei în zona turismului electronic, drept pentru care e timpul de o nouă rundă de subliniat cele mai semnificative ştiri pentru această sub-industrie. e-Turism Bref a ajuns la ediţia cu numărul 34 şi aduce în atenţia publicului companii ca Best Tourism, Daedalus Millward Brown, Call Romania, Clever Taxi, J’Info Tours, dar şi iniţiative de interpretare a comportamentului blogosferei de turism.

Turism online

Ştiaţi că în timpul Târgului de Turism de la Romexpo s-a ţinu şi un târg online de turism … pe situl besttourism.ro? Vorba vine, doar că în aceeaşi perioadă ofertele de pe situl în cauză au beneficiat de reduceri la acelaşi nivel procentual ca cele oferite de agenţiile prezente la târg.

Plăți electronice

Câteodată am senzaţia că scriu unele articole bătând câmpii rău de tot, dar îmi trece repede când văd că trendurile din piaţă îmi dau dreptate. Vă mai aduceţi aminte de articolul în care subliniam, printre altele, nevoia integrării soluţiilor de plăţi în aplicaţiile mobile? Ei bine, piaţa de comerţ electronic ne arată că există cerere, fiind nevoie doar de diversificare a modalităţilor de plată.
Dintr-un studiu făcut de Daedalus, prezentat la EcomTIM, aflăm că numarul persoanelor care au cumparat bilete de avion online a scăzut, de la 18,6% în toamna lui 2011, la 10,4% în ianuarie 2013.
Chiar dacă ştirea aceasta despre plata online cu ajutorul cardului nu are de a face cu turismul electronic, asta nu înseamnă că nu arată realităţi valabile şi pentru această industrie.

Aplicații mobile

Tot în cadrul EcomTIM a fost prezentată o aplicație mobilă de late bookingReallyLateBooking, în contextul în care prezentatorul, Roberto del Sol, a susținut mediul mobil ca mediu de dezvoltare cu potențial pentru comerțul electronic.
Dacă sunteţi familiarizaţ cu Skype sau orice altă soluţie VOIP, cu siguranţă veţi găsi utilă şi aplicaţia Call Romania.
Aplicația Clever Taxi poate fi folosită, mai nou, și în Ploiești.
Crucea Roșie România a lansat o aplicație mobilă pentru iOS, iar Vodafone a lansat varianta pentru iOS pentru aplicația Salvamont.
Între 11 și 27 martie au loc înscrierile în cadrul Mobilio Awards, eveniment organizat de către mobilio.ro, urmând ca după o preselecție să se treacă la jurizare și apoi la premierea celor mai bune aplicații în cadrul ZF Mobilio’13. Se caută, printre altele, cel mai bun mobisit, cea mai bună aplicație de localizare, cea mai bună aplicație de entertainment, cea mai bună aplicație inovatoare etc. Sunt curios cum stăm la capitolul călătorii.

Blogging

Ciprian Carabă a luat pulsul grupului de Facebook Blogosfera de Turism, iar rezultatele au fost transpuse într-un infografic. Concluzia? Mai mult de o treime dintre respobdenţi obţine venituri din blogging și aproape jumătate din respondenți au spus că blogul pe care scriu este un blog colectiv.
În cadrul Târgului de Turism al României, J’Info Tours a organizat evenimentul Travel Social Media, în cadrul căruia a avut ca invitat pe Melvin Böcher de la Traveldudes.org. Cum Melvin a povestit publicului despre o întreagă strategie de promovare a blogurilor de călătorii pe Twitter, Iulian a propus lansarea unui hashtag local pe Twitter, #rotravel. E Twitter un canal social media popular printre bloggerii de călătorii din România? Dacă nu, ar putea deveni?

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Teleportează-te în universul Disney la standul Perfect Tour din cadrul TTR

Next Article

Fac agențiile de turism social media sau sunt doar prezente în acest mediu?

Related Posts
Total
0
Share