Tripsta: În 2014, românii au preferat să-și rezerve vacanțe în special pentru luna august

Conform datelor furnizate de agenţia de turism online Tripsta, în sezonul estival din 2014, românii au preferat să-și rezerve online vacanțe mai ales pentru luna august şi au cheltuit în medie peste 300 de euro pentru achiziţionarea de bilete de avion, ocupând al doilea loc după britanici atunci când vine vorba de banii aloca i pentru achiziționarea zborurilor. Printre destinaţiile de vacanţă alese de români se numără Atena, Copenhaga și Istanbul.
Din numărul total al rezervărilor efectuate pentru sezonul estival, 66% au fost făcute pentru luna august, prima săptămână a lunii fiind şi cea mai populară pentru vacanţe, 15.45% pentru luna iulie şi 18.6% pentru luna iunie.
La capitolul cheltuieli pentru achiziţionarea biletelor de avion, românii s-au clasat pe locul doi după britanici, cu o medie de 332 de euro (în creştere cu 29 de euro faţă de anul trecut), în timp ce britanicii au cheltuit în jur de 419 euro.
În ceea ce priveşte obiceiurile de călătorie, românii ca şi polonezii și grecii au rezervat biletele de avion cu aproximativ o lună și o săptămână înainte de zbor (între 37 -44 de zile), în timp ce britanicii fac acest lucru cu aproximativ două luni înainte.
Ca şi perioadă de timp alocată călătoriilor și vacanțelor în 2014, românii și turcii au petrecut în vacanţă cele mai multe zile – 17 zile, în timp ce la polul opus.
În vara lui 2014, românii au preferat să rezerve bilete de avion către destinații de călătorie precum Atena, Istanbul şi Copenhaga, dar și către Londra, Lisabona, Madrid, Amsterdam, Viena.
Anul trecut, în principalele destinații pentru care românii au rezervat bilete de avion s-au numărat Istanbulul, Londra, Viena, Amsterdamul și Berlinul.
În materie de destinaţii de vacanţă, pentru români se păstrează destinaţiile populare, indiferent de mijlocul de transport ales: avion sau autocar sau maşină personală.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
delta vacaresti, parcul natural vacaresti

Tură MTB în Parcul Natural Văcăreşti, această deltă a Bucureştiului

Next Article
amsterdam, KLM

Doar astăzi: AMSTERDAM de la 95 de euro cu KLM

Related Posts
Total
0
Share