Informații utile despre eliberarea pașaportului simplu temporar

pasaport temporar, bon de ordine

Înșir aici, pe blog, câteva dintre experiențele mele cu organizarea plecării în infotripul international Kerala Blog Express: pașaport simplu temporar, viză, bilete de avion și imunizare. Acest prim articol e dedicat eliberării pașaportului simplu temporar, valabil 1 an de zile.

Așa cum ți-am spus în articolul trecut, când am aplicat la Kerala Blog Express n-am făcut-o cu vreo așteptare, așa că nici cu pașaportul nu m-am stresat.

Îmi făcusem în 2007 pașaport pentru sejurul în Turcia, dar după asta am călătorit numai în Europa și nu m-am mai preocupat de el, cartea de identitate fiindu-mi suficientă.

După ce am aflat că sunt pe shortlist-ul lor, mi-a luat vreo câteva zile să mă decid dacă să merg sau nu. Într-un final m-am hotărât să nu ratez o astfel de ocazie, așa că m-am prezentat la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple din Pipera, într-o dimineață de vineri, în jur de ora 8.30.

Prima coadă la care m-am așezat a fost cea la trezorerie, 5-10 minute așteptare, spus ce doresc, primit chitanță, plătesc, nu fac niciun pas de la ghișeu și văd că mă taxase pentru eliberare permis, deși spusesem clar că vreau să plătesc pentru pașaport temporar. În fine, greșeli se întâmplă peste tot, s-a rezolvat fără mare fâs. Taxa pentru eliberarea pașaportului simplu temporar este de 96 de lei (februarie 2017).

Iau bilet de ordine, aștept vreo 15 minute la birourile unde se fac poze și se completează cererea de eliberare, îmi vine rândul, chitanța, buletinul, pașaportul vechi. Pe bune? Nu-l am, posibil să fie pe acasă, în acte. Trebuie să aveți pașaportul vechi, n-ați citit afișele informative?

Dacă nu vrei să stai la coadă, te poți programa online.

Chemat un Taxify (profită și tu de o reducere de 15% la prima cursă din aplicația Taxify), mers acasă, căutat pașaport, pașaport pierdut, chemat iar Taxify, întors în Pipera, întrebat la informații pentru a confirma ce citisem pe net, trimis la camera 9, declarat pierdut, dat semnătura pentru asta, făcut poză, pașaport simplu temporar gata în 2 ore. Oficial, pașaportul simplu temporar poate fi eliberat în maxim 3 zile.

Dacă te confrunți cu aceeași problemă, fii hotărât legat de ce s-a întâmplat cu pașaportul tău vechi, te va scuti de niște drumuri.

În rest, ai nevoie doar de buletin și chitanța pentru taxa pe care o plătești la trezorerie sau CEC sau online. Dacă situația ta e alta, consultă cu încredere site-ul serviciului public comunitar, secțiunea acte necesare.

Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple București
Şoseau Pipera nr. 49
Sector 2, București
Email: dgp.relatiipublice@mai.gov.ro

Dacă vrei să tranzitezi țările arabe cu pașaport temporar, verifică posibilitatea asta cu consulatele acestor țări via email sau la telefon. Eu am primit confirmări de la consulatul UAE și al Qatarului că acest lucru este posibil, atât timp cât se rămâne în zona de tranzit a aeroportului. De asemenea, verifică cu aceleași consulate sau cu liniile aeriene dacă în cazul depășirii timpului maxim de tranzit ți se acordă viză de tranzit pe pașaportul temporar.

Mai multe detalii despre aventura indiană, în articolele de mai jos:

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Kerala, Kerala Tourism

Indias's calling. Kerala here I come

Next Article
india, viza, indian visa, viza india

Informații utile despre obținerea vizei de India

Related Posts
Total
0
Share