Creșteri de 16% în căutările pentru zborurile către Canada în 2018

Pe fondul ridicării vizelor pentru românii ce călătoresc în Canada de la 1 decembrie 2017, specialiștii momondo.ro au constatat că interesul românilor de a călători către Canada în 2018 a crescut cu 16% față de 2017. Principalele destinații către care călătorii români se îndreaptă pe parcursul acestui an sunt Toronto și Montreal.
Interesul românilor pentru cele 2 destinații poate fi explicat și prin prisma zborurilor de la București către aceste două destinații din Canada, zboruri ce vor fi operate de către Air Canada Rouge, subsidiară Air Canada. Începând cu luna iunie 2018, vor fi introduse zboruri directe, dus-întors, de la București la Toronto și, respectiv, la Montreal, pentru perioada verii.
În ceea ce privește cea mai căutată destinație canadiană, Toronto se detasează clar, datele momondo.ro aratând o creștere de 52% în 2018 pentru zborurile către această destinație, zboruri făcute în perioada 1 decembrie 2017 – 31 decembrie 2018, comparativ cu aceeași perioada a anului trecut. Un interes crescut a fost înregistrat totodată pentru zborurile către Montreal: românii au căutat cu 18% mai mult zboruri cu plecare din București către orașul canadian.

CITEȘTE ȘI: 47% dintre pasagerii români ai grupului AIR FRANCE KLM călătoresc spre destinații intercontinentale

Călătoriile către Canada, vacanțe mai accesibile de-acum înainte
Deși sunt tot mai mulți români interesați să plece către Canada odată cu facilitatea de călătorie valabilă de la 1 decembrie 2017, destinația îi atrage pe aceștia pentru o perioadă limitată de timp. Cele mai multe căutări (90%) efectuate de către călătorii români sunt pentru un zbor dus-întors în 2018. Atât Toronto, cât și Montreal sunt destinații unde românii plănuiesc să petreacă o vacanță în medie de o lună de zile în acest an.

Posibilitatea pe care românii o au de-acum înainte de a călători către Canada fără viză reprezintă o oportunitate de a planifica vacanțe către o destinație mai îndepărtată și pentru o perioadă mai lungă de timp pentru a explora cultura specifică locului, așa cum am observat analizând căutările de zbor pe care aceștia le-au făcut în ultimele două luni pe momondo.ro. Pentru a fi mai ușor să găsească cele mai bune oferte de zbor, ei pot folosi una dintre funcțiile noastre – Alerta de Preț – și, prin setarea acesteia pentru zboruri către Canada, primesc notificări direct pe email de fiecare dată când observăm o scădere semnificativă a prețului pentru rutele pe care ei le-au selectat.

Mircea Giurcă, reprezentantul momondo

Costul biletelor de avion către Canada a rămas aproximativ același
Bugetul mediu al unui zbor către principalele destinații căutate de către români pentru o călătorie către Canada a înregistrat o creștere ușoară anul acesta, comparativ cu anul precedent.
Un zbor dus-întors cu plecare din București către Toronto costă în medie 667 de euro de persoană în 2018, cu 4% mai mult decât în 2017. Când vine vorba de o călătorie către Montreal, costurile de zbor sunt ușor mai ridicate decât cele pentru Toronto, însă rămân aproximativ aceleași în 2018 ca în 2017. Un zbor dus-întors către Montreal costă în medie 686 de euro de persoană.

CITEȘTE ȘI: Coșul de cumpărături din vacanță: România versus top 5 destinații scumpe și ieftine

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

REZMax fără abonament pentru companiile de transport persoane

Next Article

Iași - Bruxelles, Charleroi, din 8 iulie, cu Wizz Air

Related Posts
Total
0
Share