Turiștii din Ungaria au făcut 11.000 de rezervări în destinațiile din vestul României via hotelguru.ro

Conform datelor făcute publice de portalul de rezervări HotelGuru.ro, în 2017, turiștii din Ungaria au făcut 11.000 de rezervări pentru vacanțe în România în valoare de peste 660.000 euro. Creșterea înregistrată față de anul 2016 a fost de 20%, portalul înregistrând 9000 de rezervări ce au însumat peste 540.000 euro.
Destinațiile preferate de turiștii din Ungaria sunt cele din Vestul țării, în special stațiunile și orașele balneoclimaterice, precum Sovata, Praid și Rimetea.
Stațiunile balneoclimaterice sunt situate în zone montane și submontane și beneficiază de un climat perfect pentru acest tip de tratamente.
De asemenea, acestea găzduiesc și obiective turistice naturale, trasee montane și restaurante.

CITEȘTE ȘI: ongo.ro: informeaza-te si planifica-ti vacantele online

Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în anul 2017 de 12706.1 mii, în creştere cu 24.3% faţă de anul 2016. Dintre aceștia, 21.8% sunt turiști din Ungaria, conform datelor INS, Ungaria fiind a doua țară emitentă de turiști în România, după Bulgaria (24.7%), urmată pe locul 3 de Italia (10.1%).
HotelGuru.ro este o platformă ce se bucură de atenție din partea turiștilor din Ungaria din cauza apartenenței la grupul Szallas.hu din Ungaria, ce a generat rezervări de peste 25 de milioane de euro, în 2017, în Europa Centrală și de Est. 1.700 de unităţi de cazare din România, din totalul celor 127.000 de unităţi de cazare din întreaga Europă, sunt listate pe site-ul HotelGuru.ro.

CITEȘTE ȘI: Unde au pierdut startul startup-urile românești de carpooling?

În schimb, pe timp de vară și nu numai, românii iau cu asalt ștrandurile din estul Ungariei, în unele week-end-uri 80% din totalul celor prezenți fiind români.

Total
0
Shares
1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Sectorul interurban și internațional de transport persoane din România, în vizorul Busradar

Next Article

REZMax fără abonament pentru companiile de transport persoane

Related Posts
Total
0
Share