Szallas.hu a finalizat achiziția Travelminit International

Szallas.hu, compania ce deține site-ul de rezervări hoteliere hotelguru.ro, a finalizat achiziția Travelminit International SRL, operatorul site-ului travelminit.ro. Ca urmare a finalizării achiziției, Travelminit International SRL operează acum ca filială a companiei din Ungaria, iar site-ul travelminit.ro face acum parte din portofoliul aceleiași companii și va rămâne un brand independent în cadrul grupului Szallas.hu.

Achiziția face parte din strategia de expansiune a grupului Szallas.hu în Europa Centrală și de Est. Szallas.hu intermediază, anual, vânzări de peste 150 de milioane de euro prin site-urile din portofoliu.

Peste 6.700 de proprietăți sunt listate pe travelminit.ro

travelminit.ro listează peste 6.700 de proprietăți din România, dintre care 70% pensiuni și hoteluri mici. Peste 3.000 acceptă (încă) plata cu tichete de vacanță, ceea ce clasează Travelminit printre cei mai importanți răscumpărători de tichete de vacanță.

CITEȘTE ȘI: 85% din rezervările cu vouchere de vacanță de pe Travelminit.ro sunt finalizate online, restul de 15% fiind finalizate prin callcenter

Ca urmare a restricțiilor impuse de răspândirea coronavirusului COVID-19, pentru anul 2020, travelminit.ro a înregistrat un volum considerabil de cereri de anulare, un studiu travelminit.ro făcut în prima jumătate a lunii martie 2020, pe un eșantion de 2.700 de persoane, arătând faptul că 84.3% dintre cei intervievați au anulat cel puțin o rezervare, 55.2% dintre vacanțele anulate fiind în străinătate, 36.1% pe teritoriul României, iar în 8.7% dintre cazuri rezervările anulate erau atât în țară, cât și în străinătate.

În plină pandemie, fondatorii Travelminit.ro, Ferenc Rigo și Laszlo Buzogany, au reușit să crească cota de piață cu minim 50%, și să mărească baza de date de proprietăți partenere cu peste 3.000 de hoteluri și pensiuni din România.

În ultimii 4 ani, platforma de rezervări travelminit.ro a înregistrat o creștere în vânzări în medie de 350%.

Cea mai mare OTA din Centrul și Estul Europei, planul grupului Szallas.hu pe următorii ani

Jozsef Szigetvari, CEO al Szallas.hu Zrt., a declarat că gama de servicii disponibilă pe travelminit.ro se va diversifica cu oferte în băile termale din Ungaria, city break-uri în Cehia sau vacanțe pe litoralul croat. Planul Szallas.hu este acela de a deveni cea mai mare platformă OTA din Centrul și Estul Europei.

Prima fază a achizției a avut loc în mai 2018, când Szallas.hu a achiziționat o participație minoritară în Travelminit International SRL. La momentul respectiv, Szigetvári József, directorul general al grupului Szallas.hu, a motivat decizia de a achizționa Travelminit International SRL, susținând că piața din România înregistrează o creștere dinamică în ceea ce privește rezervările hoteliere, asemănătoare cu cea din Ungaria.

CITEȘTE ȘI: Turiștii din Ungaria au făcut 11.000 de rezervări în destinațiile din vestul României via hotelguru.ro

La momentul respectiv, în România, 25% din rezervările pentru cazare se făceau online, în timp ce în Ungaria procentul era de 57%. Grupul Szallas.hu are ca acționari pe OTP Bank și fondul de investiții PortfoLion.

În anii de tranziție de la inițierea investiției și până la finalizarea achiziției, partenerii au investit aproximativ 1 milion de euro în soluția tehnologică, în extinderea bazei de date de proprietăți și în campanii de marketing.

Grupul Szallas.hu mai deține în regiune alte platforme web de rezervări turistice precum Szallas.hu în Ungaria, Hotel.cz și Spa.cz în Cehia, și Noclegi.pl în Polonia. În România, Szallas.hu mai operează platforma de rezervări hotelguru.ro. Obiectivul grupului este de a deveni cea mai mare platformă regională de rezervări hoteliere, axată de nevoile locale ale hotelierilor și turiștilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
masca

O abordare empirică asupra purtării măștilor de protecție în timpul mersului pe bicicletă

Next Article
Echipament ciclism vreme rece

Echipament pentru pedalat în trei sezoane

Related Posts
Total
0
Share