Rezervări bilete de avion prin aplicația mobilă eSky.ro

Începând de ieri, utilizatorii serviciului eSKY.ro pot rezerva bilete de avion și dintr-o aplicație mobilă, disponibilă momentant pentru dispozitivele cu SO Android, telefoane mobile sau tablete.
Orice rezervare se efectuează în trei pași: căutarea, alegerea zborului și plata biletului de avion.
Aplicația eSKY.ro a fost dezvoltată in house de grupul eSKY, și integrează tehnologii de căutatre ce permit utilizatorilor acces la zborurile a peste 650 de companii aeriene, atât de linie, cât și low-cost, cu destinații din întreaga lume.
Am instalat aplicația și vă pot spune că are integrat unul din cele mai simple motoare de căutare, referindu-mă aici la experiența utilizatorului, acesta având două taburi, unul pentru zborurile dus-întors și unul pentru zborurile doar dus.
Utilizatorii aplicației trebuie doar să introducă detaliilor despre locul de plecare, locul sosire, perioada călătoriei și număr de pasageri. Motorul de căutare va returna rezultate în timp real dintre care utilizatorii pot alege în funcție de compania aeriană, durata zborului, zboruri cu escală sau preț. În timpul interogării zborurilor, utilizatorii pot urmări direct din aplicație informații de genul știați că.
esky.ro, android
Din păcate, companiile aeriene și opțiunea de escală nu sunt disponibile ca filtre predefinite în interfața motorului de căutare. În momentul în care utilizatorii au ales zborul, ei vor introduce datele pasagerilor și detaliile plății, fie cu cardul bancar online, fie prin virament bancar, finalizând astfel procesul de rezervare. În afișarea rezultatelor, tarifele sunt prezentate fără taxa de serviciu, aceasta fiind inclusă în costul final al zborului după selectarea acestuia.
Plățile cu cardul în aplicație sunt securizate prin certificatul SSL.
esky.ro, Android
Ce cred eu că lipsește aplicației pentru a fi cu adevărat utilă sunt notificările de tip push legate de datele zborurilor, precum și opțiunea de check-in direct din aplicație pentru liniile aeriene ce permit acest lucru, altfel nu văd rostul aplicației atât timp cât redă aceeași versiune ca și varianta mobilă a sitului.
Merită menționat și faptul că rezervările din aplicație se pot face fără ca utilizatorii să se logheze.
De asemenea, utilizatorii pot intra în legătură cu consultanții esky.ro direct din aplicație, fie prin email, fie prin telefon.
Pentru a încuraja utilizatorii esky.ro să folosească aplicația mobilă, o reducere de 5 euro va fi acordată la fiecare bilet de avion rezervat prin intermediul acesteia, tactică de marketing folosită și de alte OTA-uri de pe piață, precum Paravion și Tripsta, cu ocazia lansării aplicațiilor aferente, semn că românii sunt încă sensibili la reduceri de orice natură.
În prezent, esky.ro are o cotă de piață de 28% și rămâne de văzut dacă adoptarea unor noi canale de distribuție va ajuta agenția de turism online să își mențină cota de piață sau să câștige în popularitate.

Descarcă aplicația
Disponibil pe Google play
Singura OTA care e prezentă pe piață fără aplicație mobilă e vola.ro. Cu toate acestea, vola.ro s-a adaptat totuși cerințelor pieței prin lansarea sitului mobil.

Total
0
Shares
0 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Phoenicia, mamaia nord

Cu bebe în vacanță, la Mamaia

Next Article

Prison Break, remake cu bloggeri la Real Escape Room

Related Posts
Total
0
Share