Londra, Milano, Bruxelles, Roma și Paris, cele mai căutate orașe de către români în vara lui 2019

camasa drumetie, bermude cargo, McKINLEY, BigFoot

În această vară, românii au preferat zborurile internaționale către țări precum Marea Britanie, cu peste 22.6 % din numărul total de bilete de avion achiziționate, aceasta fiind urmată de Italia (20%), Germania (13%) și Spania (9%), conform datelor furnizate de agenția de turism online eSky România.

Cele mai populare destinații în rândul românilor

Orașul preferat a fost Londra, urmat de Milano, Bruxelles, Roma și Paris, Viene clasându-se imediat după, în timp ce anul trecut era abia pe locul 28. Acest lucru este justificat, cel mai probabil, de prețurile mai avantajoase din acest an, o medie de 83 euro față de 180 euro în 2018, arată datele companiei.

Rezervări în creștere cu 50% față de 2018

În vara anului 2019, numărul de rezervări a depășit cu aproape 50% cele din 2018, creșterea zborurilor internaționale fiind de 45.5% iar a celor interne de 66%.

52% din călătoriile în străinătate au presupus sejururi de până la șapte zile, și aproape 33% au avut durate între 7 și 14 zile. Peste 65% din rezervări au fost făcute prin intermediul dispozitivului mobil, cu 3.3% mai mult față de anul trecut.

CITEȘTE ȘI: În 2018, grupul eSky a înregistrat o creștere de 44% a rezervărilor de zboruri

Prețul mediu al biletelor de avion în vara lui 2019

În vara 2019, prețul mediu al biletelor de avion pentru zborurile internaționale a fost de 121 euro, în scădere cu 18 euro față de 139 euro în 2018. Italia a avut cele mai ieftine bilete din România cu o medie de 82 euro cost pe bilet.

Rezervările pentru destinații domestice au crescut cu 66% față de vara anului trecut. Aeroporturile din care au decolat cele mai multe zboruri achiziționate în țară au fost: Henri Coandă din București cu 46.6%, Cluj-Napoca cu 15%, Timișoara cu aproape 14%, Iași 9%. Prețul mediu al biletelor de avion pentru zborurile interne în sezon a fost de 72 euro, iar destinația Timișoara a avut cel mai mic cost mediu de 55 euro pe bilet.

În medie, cele mai mici prețuri ale biletelor pentru sezon au fost în lunile decembrie, mai și iunie.

eSky România a avut un un venit net pe 2018 în valoare de 5.8 milioane de euro, la o valoare totală tranzacționată de 37 milioane de euro. Activă pe piața locală încă din 2009, aceasta este parte a grupului eSky, cu sediul central în Polonia. Grupul are 50 de piețe deschise în acest moment, atât în America de Sud, în America de Nord, cât și în Europa, Asia și Africa.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Românii care îşi anulează biletele de avion pierd zeci de mii de euro anual

Next Article

Amadeus încheie un parteneriat cu Visa CyberSource pentru plăți mai sigure în industria călătoriilor

Related Posts
Total
0
Share