Românii care îşi anulează biletele de avion pierd zeci de mii de euro anual

Zeci de mii de euro pierd anual românii care sunt nevoiţi să îşi anuleze călătoriile în afara ţării (din diferite motive) fără ca banii pe biletele de avion să le fie rambursați, arată datele agenţiei de turism online Vola.Ro. Numărul de bilete de avion anulate de turiştii români a crescut în 2019 cu 10% faţă de 2018.

Datele Vola.ro arată că turiştii români anulează câteva sute de zboruri în fiecare lună, în uşoară creştere faţă de anul anterior. Zborurile sunt anulate în medie cu o 7 – 10 zile înainte de călătorie, iar clienţii pierd 100% din preţul biletului.

CITEȘTE ȘI: Compensații pentru zboruri întârziate pentru peste 10 000 de români

Excepţie fac situaţiile în care clasa tarifară a biletului permite reprogramarea datei de călătorie contra unei taxe şi în anumite condiţii. Pentru reprogramare, în funcţie de compania aeriană şi biletul avut, turiştii plătesc în jur de 20 de euro pentru zborurile domestice, 70 de euro pentru zborurile europene şi 150 de euro pentru zborurile intercontinentale.

La aceste taxe se adaugă şi diferenţa până la preţul noului bilet, fapt ce poate dubla sau chiar tripla preţul plătit iniţial şi de multe ori anularea întregii călătorii.

Vola Rambursabil, asigurare de tip storno disponibilă în pașii de rezervare

Plecând de la aceste date, compania a lansat produsul Vola Rambursabil, o asigurare de călătorie de tip storno prin care turiştii îşi pot recupera contravaloarea biletului de avion în proporţie de 90%, în cazul în care nu mai pot călători din motive neacoperite de asigurările standard. Costul asigurării care transformă biletul într-unul rambursabil este de 10% din valoarea biletului de avion.

Produsul acoperă situaţii de genul problemelor medicale bruște ale celui care călătoreşte sau ale copiilor în grijă, evenimente neprevăzute la locul de muncă, probleme personale cauzate de furturi din locuință, pierderea documentelor de identificare, concedieri, divorțuri, examene reprogramate, schimbarea orarelor școlare etc., practic orice eveniment ce poate fi documentat, legat cauzal sau temporal de călătorie.

Asigurările obişnuite de călătorie tratează anularea călătoriei drept o situaţie extremă, pentru demonstrarea căreia sunt necesare documente oficiale şi dovada că pasagerul este în incapacitate fizică de a călători. Vola Rambursabil este un produs pentru care Vola.ro colaborează cu asigurătorul AXA Assistance.

CITEȘTE ȘI: [Analiza Gothaer] Creștere de peste 70% pentru asigurările de călătorie de tip storno din portofoliu

În 2018, Vola.ro a avut o cifră de afaceri de aproximativ 9,2 milioane de euro, în creştere cu 33% faţă de 2017.

Total
0
Shares
2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Relansarea aplicației Restograf, după o investiție de 450.000 de euro

Next Article
camasa drumetie, bermude cargo, McKINLEY, BigFoot

Londra, Milano, Bruxelles, Roma și Paris, cele mai căutate orașe de către români în vara lui 2019

Related Posts
Total
0
Share