EuTravel va integra tehnologii Travelport

EuTravel este o platformă online de planificare și rezervare a călătoriilor optimodale, călătorii multimodale ce presupun optimizare din punct de vedere al eficienței și al impactului asupra mediului. Proiectul se derulează pe o durată de 30 de luni, cu finanțare de prin programul Horizon 2020, cel mai mare Program de Cercetare și Inovare al Uniunii Europene.
În proiect sunt implicați mai mulți furnizori de tehnologie sau operatori de transport, printre care și Amadeus, Eurolines și Trenitalia care, alături de Travelport, vor furniza date privind călătoriile cu mijloace de transport multiple. Pe baza acestor date, cei vor folosi această platformă de rezervare vor putea face rezervări door-to-door în toată Europa.
Compania Inlecom Systems Ltd, companie specializată în cercetarea în domeniul transportului, coordonează întreg proiectul, cu suportul furnizorilor de tehnologie amintiți mai sus și nu numai. Travelport va contribui și la proiectarea și implementarea sistemului pilot.
Platforma de rezervări va afișa călătorilor itinerarii sincronizate ale diverșilor operatori de transport și le va permite să facă rezervări și să plătească online călătoriile. Sistemul de rezervă va fi conceput atât pentru agenții de turism, cât și pentru turiștii individuali.
Compania care coordonează proiectul crede că acesta va aduce beneficii atât societății, cât și mediului, economiei serviciilor de informare, planificare și achiziției de legitimații pentru călătorii multimodale.
Interesul pentru un sistem de rezervări multimodal nu este nou, studii și acorduri cadru fiind elaborate încă din anii 2000 asupra transportului urban în interiorul orașelor, precum și asupra comportamentului călătorilor în ceea ce privește transferul între orașe din aceeași țară sau din țări diferite. Ca dovadă stau sisteme de monitorizare a traficului și mobilității urbane, precum i-Tour (Intelligent Transport system for Optimized URban trips), i-Travel (Service Platform for the Connected Traveller) sau Co-Cities (Cooperative Cities extend and validate mobility services). De asemenea, câteva startupuri europene s-au încumentat să pună cap la cap sisteme de rezervări multimodale ce combină transportul aerian cu cel feroviar sau cu cel terestru (autocare).
 

Total
0
Shares
0 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Hotelurile independente din România și prezența în mediul mobile

Next Article

Impresiile din călătorii, în topul informațiilor furnizate de către influencerii din mediul online

Related Posts
Total
0
Share