Skip to main content

Creşteri de până la 30% față de 2018 pentru zborurile cu plecare în decembrie 2019

În decembrie, aeroporturile din Londra, Bruxelles, Dublin, Madrid, Roma, Paris şi Milano, oraşele europene cu comunităţi importante de români, înregistrează fluxuri mari de pasageri românii ce lucrează sau studiază în afară ţării şi vin să petreacă Crăciunul acasă, arată o analiză internă Vola.ro.

Aceștia au plătit între 29 de euro (dus-întors Roma – București) şi 2.138 euro (dus-întors New York – București) pe biletul de avion, preţul mediu plătit de români pe un bilet de avion în perioada sărbătorilor de iarnă fiind de 151 euro.

Peste 70% dintre zborurile rezervate sunt cu companii low cost şi aproape jumătate dintre rezervările făcute includ acum şi un bagaj de cala.

CITEȘTE ȘI: România, primul loc în Flight Price Index pentru zborurile pe distanţe scurte pentru serviciile low-cost

Pe cele mai populare rute europene, zborurile cu plecare în decembrie 2019 vor înregistra până la finalul anului creşteri de până la 30% faţă de 2018. De asemenea, numărul românilor care studiază şi lucrează în oraşele europene şi preferă să călătorească spre casă cu avionul în perioada sărbătorilor creşte de la an la an. Spre exemplu, în decembrie 2018 s-au înregistrat cu până la 48% mai multe rezervări faţă de luna decembrie 2017.

Creşteri substanţiale s-au înregistrat şi la zborurile intercontinentale, Vola.ro estimând cu până la 25-30% mai multe rezervări cu plecare în luna decembrie, 2019 faţă de luna decembrie, 2018.

Cea mai scurtă şedere aferentă unui bilet de avion este de doar o zi şi cea mai lungă este de 45 de zile. Cea mai lungă călătorie spre casă rezervată pe Vola.ro are că punct de îmbarcare Manila, Filipine, iar pasagerul va călători peste 25 de ore (inclusiv perioada de escală) pentru a ajunge acasă.

Vola.ro vine în întâmpinarea călătorilor ce aleg să zboare în perioada sărbătorilor, condiționați fiind de programarea concediilor la locul de muncă sau a examenelor, cu asigurarea Vola Rambursabil, ce reduce stresul în eventualitatea în care nu vor mai putea călători.

CITEȘTE: Românii care îşi anulează biletele de avion pierd zeci de mii de euro anual

În 2018, Vola.ro a avut o cifră de afaceri de aproximativ 9.2 milioane de euro în creştere cu 33% faţă de 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.