România, primul loc în Flight Price Index pentru zborurile pe distanţe scurte pentru serviciile low-cost

camasa drumetie, bermude cargo, McKINLEY, BigFoot

În ceea ce priveşte zborurile pe distanţe scurte, România ocupă primul loc cu un cost de 2,79 de euro/100 kilometri pentru serviciile low-cost şi locul cinci la nivel mondial în materie de zboruri interne şi internaţionale, conform studiului Flight Price Index 2017 realizat de portalul kiwi.com.
Tarifele de zbor este influnțat inclusiv de țările pe care le survolează avionul, nu numai de compania aviatică cu care se zboară. Studiul Flight Price Index 2017, realizat de kiwi.com, portal specializat pe conexiuni aeriene multiple, ce analizează zborurile interne şi externe din 80 de ţări, plasează România pe prima poziţie în ceea ce priveşte zborurile pe distanţe scurte, cu un cost de 2,79 de euro/100 kilometri pentru serviciile low-cost. România este urmată de Bulgaria – 2,92 euro/100 km şi Malaezia – 3,30 euro/100 km.

CITEȘTE ȘI: Zborurile interne, tot mai populare în căutările făcute de români în pregătirea concediului de Paște

În privința zborurilor internaţionale, ţara noastră se situează pe a douăsprezecea poziţie, cu 2,44 euro/100 de kilometri, primul loc fiind ocupat de Suedia (1,2 euro/100 de kilometri).
Per ansamblu, ţinând cont atât de zborurile pe distanţe scurte cât şi lungi, România ocupă a cincea poziţie la nivel mondial în ceea ce priveşte indicele preţurilor de zbor, după Malaezia, Bulgaria, India şi Turcia, din cele peste un milion de zboruri analizate în cele 80 de ţări. În 2016, România ocupa locul douăzeci şi şapte (6,19 euro/100 km pentru zborurile interne low-cost şi 1,52 euro/100 km pentru zborurile internaţionale low-cost).

Cele mai scumpe zboruri low-cost pe distanţe scurte sunt în Quatar (80,42 de euro/100 km) şi în Brazilia pentru zboruri pe distante lungi (26,34 euro/100 km).
Total
0
Shares
2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Trippero, agenție de turism online lansată cu doar 2000 de euro

Next Article

Bărbații, mai activi decât femeile în mediul online când vine vorba de căutări pachete turistice

Related Posts
Total
0
Share