Bărbații, mai activi decât femeile în mediul online când vine vorba de căutări pachete turistice

Peste 75% din cei care au căutat pe www.concediu.com un pachet de vacanţă sau cazare sunt persoane din categoria de vârstă 24 – 44 de ani, aceștia având și cel mai mare apetit pentru achiziţia de vacanţe online.

Căutările se fac atât de pe telefoane, cât şi de pe tablete, peste 70% din vizitatori accesând ofertele turistice de pe dispozitive mobile.

Românii au început să aibă încredere în agenţiile de turism online şi să achiziţioneze pachete în doar câteva clickuri. E adevărat, noi avem în spate o agenţie de turism cu vechime în piaţă, turiştii ne cunosc şi interacţionează cu noi. La finalul lunii mai, peste 90% din achiziţii reprezintă pachete complete, cazare şi transport.

Mădălin Măncilă, managing director la Concediu.com

În ceea ce privește pachetelor turistice achiziţionate online, bărbaţii sunt mai activi, numărul căutărilor acestora fiind cu aproape 10% mai mare decât al femeilor, în schimb, femeile sunt cele care fac cele mai multe achiziţii offline.

Bucureştenii, urmaţi de clujeni, timişoreni şi braşoveni sunt cei mai interesaţi de vacanţele de vară. Peste 40% dintre aceştia au căutat pachete de vacanţă cu avion ca mijloc de transport, iar perioada cea mai dorită a fost ultima săptămână din iulie şi săptămâna 4-10 septembrie, pentru călătoriile în străinătate.

Cele mai căutate destinaţii externe pe Concediu.com sunt: Nisipurile de aur, Halkidiki, Thassos, Corfu, Antalya şi Creta.

Raportat la turismul intern, cele mai căutate perioade de călătorie sunt prima săptămână din iulie şi mijlocul lunii august.

Ca destinaţii, la mare căutare, în 40% dintre cazuri sunt Mamaia, Băile Felix, Băile Herculane, Sinaia, Neptun, Eforie Nord.

Când vorbim de turism intern, se caută full-sezonul, însă la extern turistul nu mai vrea neapărat iulie-august, cererea pentru iunie si septembrie fiind într-o proporţie foarte mare.

Mădălin Măncilă

Tariful mediu cel mai accesat este de 300 de euro de persoană, în timp ce doar 20% dintre cei care caută vacanţe online optează pentru un pachet de peste 2.000 de euro de persoană.

Proiectul turistic Concediu.com este dezvoltat de agenţia de turism Millennium Tour. Concediu.com este un portal care permite rezervarea de pachete turistice integrale (cazare, transport, masă) de la mai mulţi turoperatori, atât în străinătate cât şi în România. Site-ul înglobează peste 3.000 de pachete turistice, în peste 40 de destinaţii, din care 80% sunt pentru destinaţii externe.

Total
0
Shares
1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
camasa drumetie, bermude cargo, McKINLEY, BigFoot

România, primul loc în Flight Price Index pentru zborurile pe distanţe scurte pentru serviciile low-cost

Next Article

Destinațiile latine, în rândul preferințelor românilor pentru vacanța de vară

Related Posts
Total
0
Share