Prison Break, remake cu bloggeri la Real Escape Room

În urmă cu 1 săptămână, am dat curs unei invitații la Real Escape Room pentru ca, împreună cu alți bloggeri, să iau pulsul fenomenului real-life room escape.

Bazele jocului de tip real-life room escape au fost puse de un japonez, care mai apoi a exportat ideea ca franciză în restul lumii.

Ideea care stă la baza unui joc de tip real-life room escape e să găsești indicii și să rezolvi puzzel-uri pentru a descoperi coduri ce vor deschide camerele în care ești închis și asta într-un timp dat. Dacă nu te descurci, poți cere ajutorul unui operator.

Real-life room escape este genul de joc în care poți vedea cât de repede te poți adapta unei echipe, astfel încât să acționezi ca dintr-un întreg, să știi să accepți sarcini de grup și să accepți felul de a gândi al celorlalți.

În prezent, în București există aproximativ 40 de astfel de business-uri, însumând peste 80 de camere tematice, iar Real Escape Room de pe Strada Strada Ionel Perlea, Nr. 19 (în apropiere de Cișmigiu) este unul dintre ele.

Patru camere pun la încercare iscusința jucătorilor de a descoperii indicii vitale aș putea spune, pentru că nedescoperite, conform scenariului jocului, trag jucătorii către moartea ipotetică: Prison Break, Slaughter Room, Autopsy și Room 13. Hahaha, aștept un episod C.S.I. tematic. 😀

Împreună cu Carmina și bursucii am intrat legați la ochi în camera Prison Break, fără a ne tatua indicii pe mâini și restul corpului, precum protagonistul din serialul Prison Break, dar cu un singur țel în minte: evadarea dintr-o închisoare de maximă securitate. Indiciile și ‘piesele de puzzel’ sunt integrate în decorul camerei și le poți descoperi doar dacă gândești out of the cell box. 🙂

Trebuie să recunosc că fără ajutor din afară am fi dat greș la evadat. Nu știu cum e în alte camere, dar în asta începutul e ușor, sfârșitul te omoară. 😀 Am reușit să fim scoși de acolo în vreo 58 de minute. Știu că la prima vederer jocul pare ușor, dar vă asigur că e solicitant din cale afară, pentru unii poate deveni chiar frustrant. Cam așa arătam eu după ce am terminat camera …

Real Escape Room, Bucuresti

Real-life room escape e o aventură urbană pe care o poți încerca fie ca localnic, fie ca turist. Noi, bloggerii care am fost pentru prima dată la așa ceva, ne-am deschis apetitul pentru astfel de experiențe viitoare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Rezervări bilete de avion prin aplicația mobilă eSky.ro

Next Article
Ruse, Bulgaria, Mica Viena

În Mica Vienă, la Blue Week Festival

Related Posts
Total
0
Share