85% din rezervările cu vouchere de vacanță de pe Travelminit.ro sunt finalizate online, restul de 15% fiind finalizate prin callcenter

În sezonul de vară 2019, clienții platformei de rezervări Travelminit.ro au făcut rezervări online în urma cărora au achiziționat servicii turistice pe care le-au plătit cu vouchere de vacanță, acestea contabilizând aproximativ 50% din totalul nr. de rezervări. Astfel, 85% din totalul rezervărilor pe bază de vouchere de vacanță înregistrate de Travelminit.ro au fost rezervări exclusiv online, în urma cărora clienții au ales să plătească cu vouchere de vacanță pe suport de hârtie sau pe card, într-un sediu fizic. Restul de 15% din rezervări au fost făcute prin telefon.

Peste 190 000 de nopţi plătite cu vouchere de vacanţă

Conform reprezentanților platformei de rezervări hoteliere Travelminit.ro, pentru rezervările cu check in în perioada 1 iunie – 31 august 2019, s-au înregistrat peste 190 000 de nopţi plătite cu vouchere de vacanţă, cu 269% mai mult decât anul trecut, când au fost doar 52 000 de nopţi plătite cu tichete.

CITEȘTE ȘI: Doar 8% din voucherele de vacanță emise în 2018 au fost emise pe suport electronic

Turiștii care plătesc cu vouchere de vacanță aleg să plătească suplimentar pentru sejurul lor

Aproape jumătate dintre cei ce îşi rezervă vacanţa, folosind vouchere de vacanţă, aleg să plătească suplimentar pentru sejurul lor, fie pentru a petrece mai multe nopţi, fie pentru a beneficia de mai multe servicii (pensiune completă, de exemplu), potrivit platformei de rezervări.

Românii cu vouchere aleg să se cazeze la hoteluri şi pensiuni de 3 stele. 45% dintre aceştia aleg pensiunile, 28% aleg să se cazeze la hoteluri şi 10% la vile.

Conform Travelminit.ro, 45% din rezervări au fost făcute de cupluri, urmate de rezervările făcute de familii (30%) şi de călători singuri (4%).

Cea mai aglomerată perioadă din sezonul de vară este între 1 iulie şi 18 august, atunci când unităţile de cazare sunt în mare parte ocupate la capacitate maximă, fiind considerată perioada de vârf a sezonului. Cele mai căutate şi aglomerate perioade din primele 9 luni ale anului sunt Rusaliile, 14 – 18 iunie, şi week-endul prelungit de Sfânta Maria, 15 – 18 august.

Total
0
Shares
2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

VacanteReduse.ro a devenit aloHotels.ro

Next Article

Creștere cu 40% a numărului de bilete de avion vândute spre Cluj-Napoca, în perioada festivalurilor

Related Posts
Total
0
Share