Femeile, mult mai precaute decât bărbații când vine vorba de călătorii

Conform unei analize interne a portofoliului Gothaer Asigurări Reasigurări, 72% dintre polițele achiziționate de clientele companiei de asigurări sunt asigurări medicale pentru călătorii în străinătate (asigurări travel). Portofoliul retail al Gothaer Asigurări Reasigurări este împărțit aproape egal între femei (49%) și bărbați (51%).24
În ceea ce privește responsabilitățile ce revin bărbaților în ceea ce privește călătoriile, deși 51% dintre cuplurile din România preferă să împartă cheltuielile făcute în călătorii, o mare parte dintre bărbați, mai exact 35%, preferă să acopere integral costurile călătoriilor.
Clientele Gothaer nu neglijează însă nici siguranța căminului lor, 23% dintre ele cumpărând asigurări pentru locuință, 13% PAD – polița de asigurare împotriva dezastrelor naturale și 10% Casa Mea, asigurarea facultativă a locuinţei de la Gothaer.
Făcând o comparație între principalele linii de asigurare ale companiei, s-au constatat următoarele comportamente:

  • Asigurările auto (CASCO) cad în îndatoririle bărbaților, numărul bărbaților care încheie astfel de asigurări fiind cu 77% mai decât cel al femeilor.
  • ăspundere profesională este cu 101% mai mare decât al bărbaților;
  • Deși asigurările de locuință se regăsesc pe lista de cumpărături a clientelor Gothaer, tot domnii sunt cei care au mai des grijă de acest aspect. Bărbații au încheiat cu 29% mai multe polițe facultative de locuință și cu 23% mai multe polițe PAD decât femeile.

În privința modalității de plată a primelor de asigurare, clientele Gothaer nu optează pentru plata poliţelor de asigurare în rate, întrucât 97% dintre ele achită polițele într-o singură tranșă, un principal argument fiind faptul că, în coșul lor de cumpărături, sunt multe asigurări medicale de călătorie în străinătate care se achită, de regulă, integral în momentul contractării.

CITEȘTE ȘI: Studiu: ce fac românii online înainte de a pleca în vacanță?

Total
0
Shares
1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Parcul Natural Comana, Giurgiu

Vacanța pe cont propriu

Next Article
casino, cazinou, Constanta

O incursiune muzeografică prin istoria jocurilor de noroc

Related Posts
Total
0
Share