Vacanța pe cont propriu

Parcul Natural Comana, Giurgiu

Căutările de tipul cele mai bune locuri pentru femeile care călătoresc singure, cele mai bune țări pentru călătorii de unul singur sau cele mai bune destinații de călătorit singur au crescut în ultimul an cu aproximativ 50-80%. Datele susțin trendul crescător al călătoriilor de unul singur și în 2018

Călătoriile de unul singur nu au nevoie de un motiv anume, poți porni singur la drum, fie cu ocazia zilei tale de naștere, fie pentru a sărbători o promovare, fie pentru că vrei să îți dovedești ție ceva anume sau pentru că vrei să îți iei un an sabatic. Pentru a te inspira în demersul tău de a vedea lumea de unul singur, echipa momondo.ro a selectat cele mai bune orașe pentru călătorii singuri și dezvăluie cele mai bune recomandări pentru a profita din plin de o astfel de experiență.

Planificare și siguranță

Primul pas în planificarea unei călătorii pe cont propriu ar trebui să fie răspunsul la întrebarea „Cât de încrezător sunt în timp ce călătoresc?” O destinație mai apropiată de România – cum ar fi unul dintre orașele europene ușor accesibile – este cea mai bună alegere pentru început, poate chiar o călătorie către un oraș deja vizitat anterior. Cei pentru care distanțele mai mari nu reprezintă o piedică pot lua în considerare și alte destinații. Factorul cheie rămâne pregătirea în detaliu a călătoriei, inclusiv verificarea mijloacelor de transport de la aeroport și cea mai ușoară cale de a ajunge la locul de cazare.

Siguranța este un factor major atunci când oamenii se tem de o călătorie de unul singur. Soluția în acest caz este de a te informa cât mai bine despre destinația pe care intenționezi să o vizitezi: ce comportamente sunt recomandate, care sunt mijloacele de transport la fața locului sau ce alte reguli nescrise trebuie avute în vedere. Înainte de a porni la drum de unul singur este întotdeauna bine să îți informezi familia și prietenii despre traseul pe care îl urmezi. Dar sentimentul de siguranță nu stă doar în cum te organizezi propriu-zis, el ține totodată de gândurile cu care pleci la drum. Câteva idei în plus în acest sens ți-ar putea crește nivelul de încredere și de motivație pentru o călătorie de unul singur.

Cameră single sau dublă?

De cele mai multe ori călătorii pe cont propriu se confruntă cu dificultăți în găsirea unui hotel pentru cazare la prețuri accesibile – adesea, ei trebuie să stea într-o cameră dublă, plătind exact același preț pe care îl vor plăti doi călători. De aceea, momondo.ro a verificat în ce orașe camerele single sunt mai puțin costisitoare decât cele duble. Conform datelor analizei, românii pot economisi până la 93% din costurile medii de cazare dacă își planifică cu atenție șederea. Cea mai mare economie la cazare la un hotel poate fi făcută în Denpasar, unde camera single costă în medie 27 de euro, economisind până la 93% față de prețul mediu al unei camere duble în acest oraș.

De asemenea, Agadir pare a fi o destinație de nădejde pentru un călător singur, deoarece camera single este în medie cu 88% mai ieftină decât cea dublă. Lista celor mai bune trei orașe pentru o călătorie de unul singur este completată de un alt loc exotic – alegerea unei camere single față de o una dublă în Male va permite călătorilor singuri să economisească în medie 81% din preț. Românii au în plan să plece la drum pe cont propriu au la dispoziție numeroase destinații interesante, inclusiv orașe europene precum Luqa sau Ibiza.

Există, totodată, locuri în care călătorii pe cont propriu din România ar trebui să aleagă o cameră dublă pentru că poate fi chiar mai ieftină decât cea single. Printre orașele în care această opțiune este posibilă se numără Edinburgh, Amsterdam și Varșovia, unde prețurile medii ale camerei single sunt cu până la 22% mai mari decât cele pentru o cameră dublă.

Top 5 Oras Pretul mediu pe noapte la un hotel de 3-4 stele pentru o camera single (EUR) Pretul mediu pe noapte la un hotel de 3-4 stele pentru o camera dubla (EUR) Economii daca alegi o camera single in loc de una dubla (%)
1. Denpasar (Bali), Indonezia 27,11 52,54 -93
2. Agadir, Maroc 30,95 58,06 -88
3. Male, Maldive 159,53 288,36 -81
4. Luqa, Malta 30,95 52,54 -71
5. Ibiza, Spania 103,40 165,05 -60

Ce faci când ai ajuns la destinație și nu ai un partener de călătorie

Având detaliile administrative acoperite, călătorii ar trebui să înceapă să își planifice timpul liber pe care îl au la dispoziție la destinație. Dincolo de excursii gratuite ghidate în jurul centrului orașului, oferite în toate destinațiile turistice principale, este bine să planifici câteva activități care se concentreze pe interesele și pasiunile tale. Nu este doar o mare oportunitate de a a te distra, dar și de a te întâlni cu oameni care apreciază lucruri similare și împreună cu care ai putea socializa. Un exemplu de astfel de experiență ar putea fi ateliere de gătit locale sau un tur organizat despre vin. Te mai poate ajuta aplicația gratuită momondo places care te ajută să selectezi cele mai interesante locuri de vizitat la destinație.

Un alt mod de a te bucura de vacanță este să te relaxezi, iar masajul ar putea fi o experiență minunată, așa cum poate fi și o carte interesantă citită la o ceașcă de cafea. Pentru a nu fi surprins de costurile unei astfel de plăceri, momondo a inclus mai jos costurile estimative ale acestora. Cele mai scumpe servicii de spa pe care românii le vor găsi sunt în Male, dar există și locuri în care pot găsi prețuri cu adevărat interesante. În Denpasar și Agadir prețurile în medie sunt cele mai mici — de 19 euro și, respectiv, 23 euro. În ceea ce privește prețul pentru o cafea sau o masă la un restaurant ieftin, românii nu ar trebui să își facă griji, prețurile fiind similare cu cele din țară, arată analiza momondo.

Costuri in medie ale activitatilor extra in top 5 destinatii pentru calatorii singuri
Top 5. Oras Pretul mediu pentru o ora de masaj (EUR) Pretul mediu pentru workshopuri de gatit (EUR) Pretul mediu pentru o masa la restaurant ieftin (EUR) Pretul mediu pentru un cappuccino  (EUR)
1. Denpasar (Bali), Indonezia 18,71 23,99 4,80 1,44
2. Agadir, Maroc 22,79 57,81 3,12 0,96
3. Male, Maldive 93,31 49,65 3,84 2,16
4. Luqa, Malta 71,24 129,05 9,35 1,68
5. Ibiza, Spania 59,49 51,33 9,35 1,92

Pentru tot mai mulți dintre noi, planificarea unei călătorii pornește de la o motivație puternică – fie de a vizita un oraș, de a descoperi sau trăi experiențe dintr-o anumită cultură până la a ne deconecta de tot ce este familiar și a petrece mai mult timp cu noi înșine. Pentru noi, la momondo, este prioritar să îi inspirăm pe cât mai mulți călători să pornească la drum în direcția dorită. Din acest motiv lucrăm constant la serviciile noastre pe care ei le pot accesa gratuit, astfel încât să aibă toate informațiile necesare atunci când își planifică propriile călătorii, ajutându-i să ia cele mai bune decizii. Observăm, de asemenea, tendințele în materie de călătorii din acest an, printre care se numără călătoriile de unul singur, care pentru noi este un subiect foarte important pentru că încurajează spiritul de călătorie liber, deschis, pe cont propriu, pe care dorim să-l răspândim printre români.

Mircea Giurcă, purtătorul de cuvânt al momondo în România

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Ce planuri are FlixBus în România

Next Article

Femeile, mult mai precaute decât bărbații când vine vorba de călătorii

Related Posts
Total
0
Share