Personaje antice în dialoguri virtuale cu vizitatorii Muzeului Principia din Alba Iulia

Primăria Alba Iulia va implementa la Muzeul Principia din Alba Iulia, într-un proiect a cărui valoare se ridică la 125.000 de lei, un sistem de realitate augumentată, prin care turiștii dar și locuitorii orașului vor lua contact virtual cu perioada romană. Suma nerambursabilă atrasă de Municipiul Alba Iulia este de 85.000 lei și va fi implementat în perioada ianuarie-noiembrie 2020.

Vizitatorii vor putea interacționa virtual cu imagini video proiectate, cu ajutorul tehnologiei, pe un display interactiv montat pe unul dintre pereții de sticlă exteriori ai Muzeului roman Principia.

Proiectul este conceput să funcționeze 24h/zi, dar va fi mai spectaculos pe întuneric – un motiv în plus pentru turiști să înnopteze la Alba Iulia. Infrastructura de realitate augumentată va fi formată din camere video de detecție, proiector laser, sistem PC, aplicație software dedicată.

Inițiativa de a aduce patrimoniul cultural al orașului Alba Iulia în lumea digitală este necesară într-o perioadă în care turismul cultural a căpătat dimensiuni considerabile, vizitatorii căutând experiențe care aduc trecutul și cultura mai aproape de ei prin cunoașterea unor realități istorice. Proiectul în sistem reprezintă inclusiv o cale de recuperare a trecutului propriu.

Alba Iulia are un dialog tot mai activ al prezentului cu trecutul, iar prin proiecte cum este cel de față, și cu viitorul.  Una dintre provocările de care suntem conștienți este aceea de a «converti» câți mai mulți dintre prietenii virtuali ai municipiului, de pe rețelele de socializare, în vizitatori reali, de a-i încuraja să descopere la pas tot ce are Alba Iulia mai bun.

La Muzeul Principia vrem să captăm atenția și timpul localnicilor și turiștilor într-un mod dinamic și interactiv, iar sistemul de realitate augumentată propus prin proiect ne va fi un aliat de nădejde. 

Voicu Paul, viceprimar cu atribuții de Primar al municipiului Alba Iulia

Punerea în practică a inițiativei Primăriei Alba Iulia este posibilă prin proiectul Personaje antice în dialoguri virtuale cu vizitatorii Muzeului Principia, ce va fi cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național(AFCN).

CITEȘTE ȘI: e-Alba Iulia, promovare turistică prin marketing proximity

În urma evaluării, proiectul a primit 92 de puncte. Primăria Alba Iulia este singura administrație locală din România aflată pe lista câștigătorilor, la secțiunea Artă Digitală și Noile Media.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Black Friday, Tronsmart

Reduceri nebune pentru produsele Tronsmart, numai de Black Friday

Next Article

62% dintre români îşi vor petrece vacanţa de iarnă în țară

Related Posts
Total
0
Share