62% dintre români îşi vor petrece vacanţa de iarnă în țară

În acest an, peste 62% dintre români îşi vor petrece vacanţa de iarnă în țară, arată studiul Topul staţiunilor montane din România, realizat de OLX Cazare şi Turism. Cea mai căutată stațiune montană din țară rămâne Poiana Brașov.

În clasamentul general, pe prima poziţie s-a situat Poiana Braşov (25%), prima opţiune atât pentru familii şi cupluri, cât şi pentru tineri, urmată la o distanţă considerabilă de Sinaia (11%), Predeal (9%), Buşteni (6%) şi Vatra Dornei (6%).

Atunci când vine vorba despre raportul calitate-preţ, românii care au participat la realizarea studiului au poziţionat Poiana Braşov pe primul loc (14%), pe locul doi – Sinaia (9%), urmată de Predeal şi Buşteni (8% fiecare), apoi de Vatra Dornei (7%) şi Rânca (6%).

Cele mai bune pârtii din România, în Poiana Brașov

De asemenea, din punct de vedere al accesului la pârtie şi al calităţii pârtiei, românii au declarat că preferă Poiana Braşov (29%), staţiune urmată de Predeal (14%), Sinaia (9%) şi Buşteni (6%). Staţiunea cu cele mai apreciate peisaje este tot Poiana Braşov (20%), urmată de Sinaia şi Buşteni (9% fiecare), iar locul trei este ocupat de staţiunea Bâlea Lac (8%).

În funcţie de calitatea serviciilor, tot Poiana Braşov se află în topul preferinţelor românilor, cu un procent de 22%, considerată staţiunea cu cea mai bună mâncare, fiind urmată de Sinaia (10%), iar apoi, la egalitate, pe locul trei se află Predeal şi Vatra Dornei (8% fiecare).

Românii care aleg să meargă cu maşina personală au notat următoarele staţiuni ca fiind cele mai accesibile: Poiana Braşov (22%), Sinaia (13%) şi Predeal (9%). De asemenea, respondenţii au considerat că Poiana Braşov este şi cea mai luxoasă staţiune montană din ţară (41%).

CITEȘTE ȘI: Tipologia turistului român care optează pentru circuite turistice în propria țară

În ceea ce priveşte planurile românilor pentru concediul de anul acesta, peste 62% dintre respondenţi şi-au exprimat dorinţa de a-şi petrece concediul de iarnă în România, în timp ce 11% nu vor merge nicăieri.

Românii care au ales propria țară ca destinaţie vor merge în Poiana Braşov (28%), Predeal şi Sinaia (10% fiecare) şi Vatra Dornei (7%). Printre celelalte destinaţii amintite de respondenţi s-au numărat Austria şi Elveţia (4% fiecare). Întrebaţi care sunt motivele pentru care preferă să îşi petreacă vacanţa în România, respondenţii au amintit următoarele motive: preţul accesibil (33%), peisajele impresionante (19%), timpul optim de ajuns la destinaţie (11%), activităţile şi accesul la pârtie (10%). De asemenea, respondenţii au mai menţionat că preferă să îşi petreacă vacanţa de iarnă în ţară pentru că pot folosi tichetele de vacanţă (4%).

În planificarea vacanţei de iarnă, cei mai mulţi românii se hotărăsc cu mai puţin de o lună înainte (33%), urmaţi de cei care îşi organizează vacanţa cu trei-şase luni înainte (30%).

Studiul a fost realizat în luna noiembrie 2019, printr-un chestionar online aplicat vizitatorilor OLX.ro. Eşantionul cuprinde 2.835 de respondenţi din toate regiunile ţării.

Subcategoria OLX Cazare Turism pune la dispoziţia românilor peste 7.000 de oferte de cazare la nivel naţional, în apartamente, vile, cabane, hoteluri şi nu numai.

CITEȘTE ȘI: Lista cataloagelor online cu unități de cazare din .ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Personaje antice în dialoguri virtuale cu vizitatorii Muzeului Principia din Alba Iulia

Next Article
Wallbie, portofel virtual, Blue Air

Wallbie, portofelul virtual Blue Air

Related Posts
Total
0
Share