Skip to main content

Castrul roman Sucidava

Cum am avut ceva treabă prin judeţul Olt, ne-am abătut puţin de la traseul iniţial pentru a vizita ruinele castrului roman Sucidava. Sunt încă vizibile aici ruinele basilicii paleocreştine, fundaţia clădirii cu hipocaust şi poarta de vest.

Sucidava Sucidava Sucidava Sucidava

În acest sfârşit de august ploios, nimeni nu ne-a băgat în seamă la intrare. De alte detalii de la locuitorii zonei nici nu se mai pune problema. Noroc cu panourile pe care încă se mai vedeau textele explicative, istoricul aşezării şi alte detalii de interes istoric.

Sucidava

Sucidava Sucidava Sucidava

Singurul loc unde nu am avut acces, a fost fântâna secretă din cadrul castrului, în rest am umblat liberi pe toată suprafaţa sitului arheologic. singurele care îşi mai fac veacul pe acolo sunt vitele localnicilor. Câteva rămăşiţe de coloane inscripţionate în latină zăceau la poarta „muzeului”. Dacă nu mă înşel, unele fuseseră deja transformate în uluci pentru raţe.

Petruș Lungu

În ultimii ani m-am plimbat ceva prin țară și prin afară, iar mai nou am înclinații spre cicloturism. De asemenea, practic la nivel de amator snowbording-ul și kiting-ul și încă mai fac față unor ture moderate de trekking. :)

4 thoughts to “Castrul roman Sucidava”

  1. Pingback: Sudul Olteniei, istorie și folclor | Ghid Turistic Digital 2.0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.