Varianta românească a webcams.travel

Ei, bine, se pare că cineva a fost mult mai rapid decât mine şi a dat naştere unui frăţior mai mic al webcams.travel 🙂 … varianta românească. Este vorba de firma Soft Class S.R.L., din Timişoara, care a dezvoltat un director de camere web locale, NetCam.ro, pe care îl numesc portal turistic, deşi momentan se limitează la a prelua streaming-uri live din diverse surse. Probabil e numit portal turistic pentru că oferă câte o scurtă descriere pentru fiecare locaţie vizată prin streaming-urile video. Mai mult ca sigur, în viitorul apropiat, vor asocia streaming-urile cu hoteluri şi atracţii locale, aşa cum se “poartă” mai pe toate site-urile de gen. Vezi şi exemplul videoguide.ro.

În acest director veţi găsi camere web turistice de pe tot cuprinsul României.

Şi aici apare prima problemă: cât de corectă/legală este această activitate, atâta timp cât eu, ca propietar al unei transmisiuni printr-o cameră web, nu îmi doresc listarea într-un astfel de director, dar sunt alţi bine-voitori care ţin cu tot dinadinsul să listeze streaming-ul? Ar trebui introdus un disclaimer înainte de procesul de listare a unui nou streaming. Un lucru bun este faptul că fiecare streaming web are specificată sursa.

Odată rezolvată această problemă, ar fi interesant de implementat facilitatea de embed, aşa cum permite Jurnalul Naţional şi webcams.travel. Fie direct transmisia live, fie un thumbnail.

Spre surprinderea mea, aceeaşi firmă din Timişoara a dezvoltat pentru o companie din UK un site asemănător, site pe care l-am adăugat la favorite pe del.icio.us acum ceva timp.

Sărim peste reclamele AdSense şi ne bucurăm de restul site-ului.

NetCam.ro [via BanatSoftware.eu]

Total
0
Shares
0 comments
  1. Ca şi propietar de pensiune ai fi dispus să investeşti în aşa ceva pentru promovare? 🙂
   Sau mai degrabă te-ai baza pe oportunităţile din împrejurimi (ex.: o pancartă amplasată strategic etc.)?

 1. Mi se pare buna facilitatea de “embed” prezenta la camerele de pe site-ul Jurnalul National. Dar mai ramane de rezolvat problema transmisiei, asta-vara vroiam sa vad cat de aglomerata era plaja si de multe ori nu-mi incarca decat 10% din imagine….

 2. Bărbat la Cratiţă, pe acest blog nu comentăm cu numele site-ului sau cu descrierea lui 🙂 De ţinut minte pentru data viitoare. 😉
  Cât despre webcam-urile de pe site-ul JN, mai există opţiunea de embed? Dacă da, cum ajung la ea, că nu îmi dau seama?
  Păcat că netcam.ro nu permite embed-uirea camerelor web pe site-uri.
  Mulţumesc pentru vizită şi comentariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Agenţiile de turism membre ANAT redescoperă internetul

Next Article

Ce poți vizita ca turist în Județul Mehedinți?

Related Posts
Total
0
Share