Palatul CEC

de Geoidul

Palatul CEC-ului m-a fascinat dintotdeauna. Ori de câte ori treceam pe lângă el mă opream să-l  privesc îndelung şi pe de-a întregul. Pentru că mi se părea atât de interesantă clădirea, la un moment dat am vizitat-o special pentru a o înconjura, să văd mai bine ce-i pe acolo.

Din păcate nu am reuşit niciodată să întru în ea. Nici nu am încercat prea mult, e drept, însă mă gândesc că timp mai este. Ştiu însă de la cei care au intrat în ea că pe cât este de impozantă pe din afară pe atât de frumoasă este pe dinăuntru.

Singura posibilitate să vizitezi palatul în ziua de azi (o parte destul de mică) este să treci pragul muzeului CEC. Puţini sunt cei care ştiau acest lucru, şi eu am aflat tot recent dintr-un articol dedicat palatului CEC.
Intial, pe locul unde se află acum palatul a fost Mănăstirea Sfântul Ioan cel Mare apoi primul sediu al CEC-ului care pe la 1900 i-a făcut loc actualei clădirii construită după planurile unui arhitect francez.
M-am apropiat foarte mult de această clădire şi datorită concertelor aniversare ale CEC-ului care se ţineau în faţă ei şi unde mai mereu erau invitaţi să cânte cei de la Compact. Era perioda mea de rocker, aşa că eram nelipsit de la concertele lor.

C.E.C.

Mă gândesc că nu sunt cine ştie ce secrete păstrate prin ea astfel că un tur al clădirii nu cred că ar periclita în vreun fel siguranţă ştiu eu cui sau a ce şi sincer cred că ar atrage suficienţi turişti, mai ales că este situată într-o zonă relativ bogată în obiective turistice. Nu ar strica să intre într-un tur al centrului vechi alături de multe alte capodopere din zonă.
Îmi place cum arată indiferent de anotimp, parcă reuşeşte întotdeauna să se asorteze cu vremea.

Când internetul a luat amploare şi la noi, mi-am permis şi eu să citesc puţin despre istoria clădirii dar şi cum a fost construită şi în ce stil. Cele mai accesibile informaţii le găsiţi aici.

Pentru a vedea puncte de interes din apropierea palatului, vizualizaţi panorama de mai jos:

Palatul CEC, Muzeul de Artă
Calea Victoriei, Nr. 11-13
030022 Bucureşti
Sector 3
România
Tel.: 021/315 93 44
Vezi pe hartă: Salut Bucureşti, Yahoo! Maps, Google Maps

Total
0
Shares
3 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Programe de marketing afiliat pe site-urile de turism

Next Article

Tururi virtuale prin intermediul telefonului mobil

Related Posts
Total
0
Share