de Geoidul
Caru’ cu Bere este un “must see” pentru oricine, fie el turist strain sau roman, bucurestean tanar sau batran, oricum ar fi locul asta nu trebuie ratat. O vizita la Caru’u cu Bere este ca si cum te-ai intoarce in timp pentru un festin gastronomic, bahic dar si vizual.
Chiar daca la momentul actual Caru’ cu Bere este un restaurant in toata regula, inclusiv cu crama, el este de fapt una dintre cele mai vechi berarii ale Bucurestiului. In locatia actuala isi desfasoara activitatea din anul 1899 iar inainte de asta locul sau fiind in fostul han Zlatari din apropiere.
Foto: Kadhine
Arhitectura interioara este una extraordinara, lemnul folosit, desi anii trecuti peste el se vad destul de bine, inca isi pastreaza frumusetea initiala. Este o incantare sa te plimbi prin local, sa admiri scarile ce duc la etaj, ornamentele sau intrarea in restaurant care este una speciala.
Foto: Raffaele Nicolussi
De-a lungul vremii o sumedenie de personalitatii si-au facut veacul pe aici. In interiorul localului s-a filmat si o scena din filmul Filantropica, unul din filmele mele preferate. Chiar si acum, desi nu mai avem multi artisti de calitate ca alta data, poti intalni pe ici pe acolo cate un artist autohton. Eu unul am zarit cativa, chiar din categoria greilor.
De servit poti servi o multitudine de preparate iar ca bautura trebuie neaparat sa incerci berea casei, preferata mea de altfel. O bere preparata dupa o reteta proprie care-ti aluneca usor pe gat fara sa-ti lase vreun gust neplacut sau vreun nod ori mai stiu eu ce. Painea lor este deasemea exceptionala, o poti minca si goala fara sa mai astepti mancarea comandata.
La categoria servire am numai laude, la fel si pentru micile spectacole pe care le organizeaza in care personajele principale sunt chiar chelnerii. Am avut placerea sa asist si la cateva reprezentatii de exceptie ale lautarilor locali de-a lungul timpului dar si la o seara cu dansuri poulare unde artisti invitau meseni la dans.
Foto: Labobbanza
Si cum nu se putea altfel si Caru’ cu Bere ca multe alte locuri vechi si incarcate de traditie isi are legendele si simbolurile lui. In cazul de fata simbolul locului este Mos Ghita pivnicerul, un batranel care a lucrat aici o perioda indelungata de timp (cativa zeci de ani spune povestea), el fiind insarcinat cu aducerea vinului si a berii din butoaie intodeauna insotit de nelipsitul lui felinar
Nu mereu necesita sa-ti anunti venirea insa ca sa fi sigur ca te poti aseza la o masa fara sa astepi prea mult e bine sa faci totusi o rezervare.
Asa ca neaparat trebuie sa treceti pe acolo ca sa gustati putin (si la propriu si la figurat) din istoria locului dar si a Bucurestiului de alta data.
~~~
Informații utile:
Str. Stavropoleos 5
Cod Poștal 030081, Sector 3
București
România
Program: L-J, D 8.00 – 24.oo / V-S, 8.00 – 2.00
Rezervări: 021 313 75 60 /0726 282 373
Nou pe blog: Caru’ cu Bere: Scris de Geoidul
Caru’ cu Bere este un “must see” pentru oricine, fie el turist strain…
via uberVU