Află cât te costă benzina într-o ieșire oarecare

Și pentru că tot am vorbit de partajarea de mașină și promovarea și planificarea acestui fenomen pe internet, nu mai rămân de făcut decât calculele necesare astfel încât să se poată partaja corespunzător și costul carburnaților necesari pentru parcurgerea distanțelor până în punctele de destinație.

Practic, după ce se află prețul corespunzător al carburanților și amplasarea stațiilor de alimentare în traseu (folosind gasonline.ro), urmează a se face un calcul orientativ pentru costul unui plin și asta utilizând serviciul online g0-gas.com.

Singurele informații necesare sunt cele referitoare la consumul mediu al autoturismului ce va fi folosit pentru deplasare, prețul pe litru al carburantului și traseul ce urmează a fi parcurs.

De exemplu, traseul pe care l-am parcurs în concediu – București – Cernavordă – Năvodari – Constanța – Basarabi – Adamclisi – Ion Corvin – Cernavodă – București -, excluzând consumul din traficul bucureștean și micile excapade la supermarket-uri, aproximativ 37 de litri de benzină la 1.1 EUR per litru (4.66 RON la benzinăriile MOL), ceea ce înseamnă 44.43 EUR (189 RON).

Astfel de funcționalități se pot întâlni și în planificatoarele de rută gratuite, oferite ca servicii online sau în programe software comerciale dedicate planificării de trasee auto cum este MS Autoroute, despre care am vorbit în postul de aici.

Proiectul a fost dezvoltat de către cei de la pukka.ro, ce se fac responsabili și pentru platforma bucurestiulpierdu.ro, o inițiativă a Centrului de Resurse pentru Participare Publică împreună cu Asociația București Pro-Urbe și Asociația Salvați Bucureștiul.

[via dordeduca.ro]

Articolul de faţă face parte din seria StartUp-uri româneşti pe zona travel pentru piaţă internaţională.

Total
0
Shares
2 comments
  1. Pingback: Află distanța dintre două orașe cu distanta.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Prinde carpooling-ul rădăcini în .ro?

Next Article

După agențiile de turism, și hotelierii încearcă .ro-ul cu degetul

Related Posts
Total
0
Share