Aplicaţii mobile de călătorie în competiţia App Circus din cadrul Mobile Monday Summit

Pe 26 septembrie, a începtul evenimentul regional Mobile Monday Summit (World Trade Center, Bucureşti, România), eveniment dedicat dezvoltatorilor de aplicaţii mobile.

În cadrul celei de-a doua zi a evenimentului a avut loc competiţia de aplicaţii mobile App Circus, competiţie în cadrul căreia au fost nominalizate 10 aplicaţii mobile. Dintre aplicaţiile înscrise trei se pot încadra fără probleme în categoria aplicaţiilor mobile de călătorie.

O primă aplicaţie pe care o putem clasa în această categorie este SlickFlick,aplicaţia câştigătoare a competiţiei, ce vine ca o soluţie pentru funcţia de notiţie din aplicaţia sugerată de Marius, funcţie ce poate mulţumi la o adică şi pe unul ca mine obişnuit să facă poze la tăbliţele explicative, după cum vă spuneam în articolul de aici. Pe scurt, aplicaţia, a cărei idee aparţine unei românce, permite adnotarea imaginilor captate cu telefonul monbil.

O altă aplicaţie nominalizată este Tripviewer, o extensie a Trip Journal (aplicaţie dezvoltată de compania româno-germană iQuest), ce permite utilizatorilor să urmărească pe hartă informaţii despre călătoriile făcute de prieteni sau chiar călătoriile proprii. Aplicaţia a câştigat locul trei la Webstock Awards 2011.

Celelate două aplicaţii nominalizate pot fi folosite pentru a asigura entertainment-ul pe perioada călătoriilor:

  • iMediaShare, aplicaţie disponibilă atât pentru dispozitivele Apple, cât şi pentru cele Android, ce facilitează transformarea telefonului mobil într-un set top box cu ajutorul căruia se poate transmite pe TV conţinutul video accesat de pe telefon;
  • m.pbxtv.ro, mai degrabă un serviciu mobil la nivel de browser pus la dispoziţie de firma PBX Telecom SRL; spre deosebire de serviciul se rulează pe browserul PC-ul, serviciul mobil nu necesită autentificare şi facilitează accesul la 9 postul TV (7 locale, 2 străine).

[via refresh.ro | SlickFlick, câştigătorul App Circus Romania]

Actualizare din 29 septembrie 2011. Tot de pe refresh.ro aflăm că în cea de-a doua zi a evenimentului s-au discutat aspecte legate de integrarea API-ului PayPal în aplicaţiile mobile, lucru pe care l-am amintit şi eu aici.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Proiecte de turism câștigătoare la Webstock Awards 2011

Next Article

Check-in cu ajutorul telefonului mobil în Aeroportul Internațional Henri Coandă

Related Posts
Total
0
Share