Skip to main content

Virtual Orienteering

– Ce e negru și se lovește de toți copacii?
– Stevie Wonder la cursul de orientare turistică!

Pe vremea când eram elev de liceu, am fost, pentru o scurtă perioadă, membru al unui club de turism, Ecologie Sport Turism, timp în care am avut ocazia să particip la vreo două reprize de orientare turistică în Pădurea Băneasa. Pe vremea aceea, busola și harta cu indicațile aferente erau singurele instrumente de care aveai nevoie pentru a te orienta către punctele de control din traseu.

Azi, cu atâta tehnologie în jur, orientarea turistică și-a mai pierdut puțin din farmec, pe de-o parte, dar a dat naștere unor interacțiuni sociale și în spațiul virtual și posibilitatea de a ține evidența traseelor mult mai ușor, pe de altă parte.

Aspectele de mai sus le veți regăsi în aplicația mobilă Virtual Orienteering, cu ajutorul căreia vă puteți orienta într-un traseu prestabilit, doar cu ajutorul smartphon-ului din dotare și a GPS-ului, fără a avea nevoie de conexiune internet.

Planificarea unui traseu presupune accesul inițial la un serviciu online, vorienteering.com, unde, după ce se creează un cont, se pot trasa trasee într-un perimetru dorit, ce pot fi apoi importate în aplicația mobilă.

Aici găsiți tutorialele ce va vor ajută să folosiți aplicația. În momentul în care traseul a fost importat în aplicația mobilă, aplicația poate fi folosită pe post de busolă, dacă telefonul permite acest lucru.

Aplicația există în versiunea pentru Android și pentru Windows mobile și poate fi descărcată de aici.

Acum stau și mă gândesc că aplicația poate fi utilă pentru cei ce organizează competițiile de orientare turistică. Pentru participanți nu ar face decât să diminueze plăcerea competiției.

[vorienteering.com via androider.ro]

Petruș Lungu

În ultimii ani m-am plimbat ceva prin țară și prin afară, iar mai nou am înclinații spre cicloturism. De asemenea, practic la nivel de amator snowbording-ul și kiting-ul și încă mai fac față unor ture moderate de trekking. :)

2 thoughts to “Virtual Orienteering”

  1. Pingback: Trasee montante din România pe Open Street Map

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.