Cum promovăm eficient pensiunile din zonele rurale. Online, cum altcumva?

Cred că sunteți de acord cu mine când spun că nu ducem lipsă de cataloage online cu unități de cazare. Că eu am ce am cu astfel de inițiative e legat de faptul că nu oferă utilizatatorilor o experiență plăcută prin utilizarea lor.

De exemplu, să spunem că sunt interesat de o pensiune, undeva într-o zonă montană, și accesez unul din multele situri dedicate. Nu mă feresc să spun că de multe ori am ajuns pe turistinfo.ro, asta și datorită promovării offline pe care și-o fac. Bun, găsesc informații despre ce m-ar putea interesa pe mine, date de contact și totul se termină firesc, cu o rezervare.

Și cam atât. Dacă aș vrea să mă informez despre ce pot face în zonă ar trebui să navighez în altă parte: pe bloguri, pe siturile de tip ghid turistic etc. Descrierile sumare din profilul fiecăƒrei pensiuni, cabane etc. nu îmi sunt suficiente. Vreau să citesc de la oamenii care au ajuns prin acele locuri și își împărtășesc impresiile.

Până acum nu am dat de nici un sit care să mă țină prins într-un singur proces cu mai mulți pași. De exemplu, cam toate siturile de tip catalog online cu unități de cazare ar putea profita de pe urma conținutului legat strict de atracțiile turistice. Sunt de părere că cine își rezervă o cameră la pensiune, o face pentru că i se pare atractivă zona. Și totul va porni de la interesul față de obiective și față de împrejurimi.

Articolele despre punctele de inters pot direcționa cititorii direct spre pensiunile din acele zone, ba chiar cei ce dețin astfel de platforme de listare a unităților de cazare pot gândi facilități pentru cei ce își înscriu unitățile de cazare în baza de date. Pentru sume modice anume unități de cazare pot fi sugerate într-un banner sau prin link-uri în cadrul unui articol ce prezintă zona în care sunt amplasate acele unități de cazare, având vizibilitate mult mai mare. Cred că pensiunile din zonele rurale cu renume au de câștigat de pe urma unor astfel de articole, mai ales când sunt de povestit atât de multe obiceiuri.

Observ pe recentul lansat lapensiuni.ro o secțiune intitulatムidei de călătorieƒ prin care se încearcă ceva asemăƒnăƒtor cu ce am povestit eu mai sus, totuși mult prea generalƒ pentru a-și atinge scopul. Meniul Azi în vitrină ce apare în această secțiune poate fi optimizat de așa natură să afișeze pensiunile menționate în articolele despre ideile de călătorie. Și acestea n-ar trebui să fie o problemă, având în vedere că firma din spatele proiectului, S.C. Vitrina Web S.R.L., din București, se declară a fi o firmă editorială specializată în realizarea și gestiunea de portaluri si situri web tematice. Și dacă mai am acces la baza de date a sitului din mers, ca să mă exprim așa, succesul platformei, cât și al pensiunilor înscrise este garantat :). Da, mă refer la o versiune mobilă a sitului, fie ea optimizată pentru browserul telefonului mobil, fie transpusă într-o aplicație. lapensiuni.ro a fost transpus într-o aplicație mobilă pentru iPhone ce permite căutarea pe hartă a pensiunilor, în baza poziției GPS, listarea pensiunilor ordonate după distanța față de pozitia utilizatorului, căutare dupa localitate, tipologie, prețuri, opțiune de click to call pentru fiecare pensiune listată etc.

Cunoașteți alte situri ce au adoptat metodele de mai sus pentru promovarea pensiunilor pe care le listează?

Total
0
Shares
0 comments
 1. Buna ziua. Frumos articolul Dvs, si ne mandrim cu faptul ca ne-ati dat ca un potential exemplu, speram sa fim la inaltime.
  In ceea ce priveste dorinta Dvs: “… Dacă aș vrea să mă informez despre ce pot face în zonă ar trebui să navighez în altă parte: pe bloguri, pe siturile de tip ghid turistic etc. Descrierile sumare din profilul fiecăƒrei pensiuni, cabane etc. nu îmi sunt suficiente…”
  Noi deja ne-am gandit si la aceasta nevoie a turistului, si fiecare prezentare a pensiunilor noastre are si sectiunea “activitati si imprejurimi”, in care dam cateva “idei” si cateva informatii pentru turistul interesat.
  Ramanem deschisi la orice fel de alte sfaturi, si chiar daca doriti, putem publica si/sau idei-articole in aceasta tema, scrise de Dvs sau de catre altrii.
  Cu Cordialitate.
  Echipa laPensiuni.ro

 2. Pingback: Cat de organizata trebuie sa fie informatia pentru a face conversii pe un sit de turism?
 3. Pingback: Academia de turism online | Ghid Turistic Digital 2.0
 4. Pingback: S-a lansat versiunea mobilă a catalogului online cu unități de cazare cautpensiuni.ro | Ghid Turistic Digital 2.0
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Transilvania Misterioasă

Next Article

Gala Travel Advisor 2011

Related Posts
Total
0
Share