Studiu momondo: 53% dintre români vor cheltui cel puțin un salariu mediu net pentru vacanța de vară

Studiul efectuat de echipa momondo.ro arată că 72% dintre români și-au propus să cheltuie peste 2000 lei în vacanța de vară, iar peste jumătate dintre respondenți (53%) au afirmat că bugetul familiei alocat pentru călătoria din timpul verii depășește 3000 lei, adică un salariu mediu net, din România.
Românii alocă sume semnificative din salariul lor pentru călătoria din timpul verii, motivați fiind de destinațiile atractive ce apar ca urmare a concurenței dintre companiile de zbor, dar și de ofertele oferite de hoteluri, de la reduceri de prețuri, până la includerea în preț a unor servicii, precum spa, masaj, tururi ghidate sau petreceri tematice.

Unde își propun românii să călătorească în vara 2019?

66% dintre participanții la studiu își doresc o călătorie care să includă și câteva zile de stat pe plajă.
Puțin peste o treime din români preferă drumețiile montane și aerul curat, mai ales dacă locuiesc într-un oraș îndepărtat de zonele cu temperaturi mai scăzute.
De asemenea, la fel de mulți își doresc un city break în lunile de vacanță, aceștia fiind mai chibzuiți cu cheltuielile de peste an și cu planificarea vacanței.
Doar 1% dintre respondenți au afirmat că nu își propun să călătorească în vara acestui an, fiind cel mai mic procent dintre cele 22 de naționalități care au participat la sondaj.
Turismul autohton se bucură în continuare de pe urma deciziilor spontane de a pleca într-o călătorie, dar destinațiile din afara țării predomină în alegerile făcute din timp.
Peste jumătate (54%) dintre cei intervievați se așteaptă să petreacă vacanța de vară în România. Pentru ceilalți, plajele și coastele de la Marea Mediterană sunt foarte apreciate, iar companiile de zbor se întrec în oferte către astfel de locații.

CITEȘTE ȘI: Bugetul mediu de vacanță al utilizatorilor Revolut din România a fost de aproximativ 700 de euro în vara lui 2018

Valoarea salariului mediu net folosită a fost obținută din valoarea salariului mediu brut de 5163 lei, reglementată prin Legea nr.47/2019 a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019 apărută în Monitorul Oficial pe 12 martie 2019 și aplicată din 15 martie 2019.
Studiul a fost realizat pe datele colectate în ianuarie 2019 printr-un sondaj online în rândul a 23.400 de persoane din 22 de țări, dintre care 1006 români cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani.

Total
0
Shares
1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
camasa drumetie, bermude cargo, McKINLEY, BigFoot

Vola.ro Travel Trends: rezervarea călatoriilor va fi influențată tot mai mult de mobil, folosirea cardului și interacțiunea prin canalele de mesagerie electronică

Next Article
safetywing, insurance, belt, asigurare medicala calatorie

Asigurare medicală de călătorie pentru nomazi digitali

Related Posts
Total
0
Share