Bugetul mediu de vacanță al utilizatorilor Revolut din România a fost de aproximativ 700 de euro în vara lui 2018

În perioada iunie – august 2018, Vola.ro a înregistrat peste 100.000 bilete de avion vândute către destinații din afara țării. Trendul cheltuielilor pentru destinații externe este confirmat inclusiv de cei de la Revolut, opțiunile de călătorie ale clienților Vola.ro apropiindu-se de destinațiile în care utilizatorii Revolut au cheltuit cei mai mulți bani în vara lui 2018.
Destinațiile de vacanță preferate de turiștii români în 2018 sunt Italia, Spania, Anglia, Grecia și Germania, potrivit datelor Vola.ro și Revolut.

Bugete alocate de români pentru vacanță

Bugetul mediu de vacanță al utilizatorilor Revolut din România a fost de aproximativ 700 de euro în vara lui 2018, cel mai mic buget de vacanță din Europa. Utilizatorii români de carduri Revolut cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani au cheltuit semnificativ mai mult decât media. În același timp, utilizatorii Revolut cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani cheltuie mai puțini bani în vacanță.

CITEȘTE ȘI: În ultimii 5 ani, bugetul românilor pentru vacanțe a crescut cu 30%

Prin comparație, utilizatorii Revolut din Spania, Italia și Franța cheltuie aproximativ 1.100 euro în vacanță, în timp ce polonezii și portughezii cheltuie aproximativ 1.000 euro. Europenii cu cel mai mare buget de vacanță sunt cetățenii Marii Britanii, cu un buget de vacanță de aproximativ 1.400 euro, dublu de față de români.

Cheltuieli cu bilete de avion

Potrivit Vola.ro, românii au cheltuit în medie 380 de euro pentru biletele de avion vara aceasta, mai mult decât italienii (309 euro), francezii (314 euro) sau spaniolii (340 euro).
Cu toate acestea, din ce în ce mai mulți români aleg să își cumpere biletele de avion pentru vacanța de vară din timp, ceea ce îi ajută să economisească cu până la 30-40% din prețul biletului de avion și să se bucure de oferte mai atrăgătoare.

Cheltuieli cu cazarea și mesele în vacanță

În vara lui 2018, aproximativ 15% dintre români au ales o vacanță all-inclusive, o opțiune care acoperă toate costurile de cazare și masă în vacanță. Restul românilor au ales să stea în camere de hotel sau în apartamente închiriate pe Airbnb și au cheltuit în medie 120 euro de persoană pentru cazare.
Polonezii sunt clienții Revolut care au cheltuit cel mai puțin pe cazare în această vacanță, în medie 107 de euro de persoană.
Românii au cheltuit în medie 130 euro/persoană la restaurante, o sumă semnificativ mai mică decât majoritatea utilizatorilor Revolut în Europa. În timp ce persoanele din Germania, Franța și Austria au cheltuit aproximativ 200 euro de persoană pe mese, britanicii au cheltuit 250 euro, iar cei mai mari gurmanzi rămân cetățenii din Luxemburg și Elveția, care au cheltuit, în medie, 277 euro și respectiv 252 euro pe mesele la restaurante în vacanță.

Cheltuielile cu transportul

Fie că au ales să închirieze o mașină sau să meargă cu Uber, taxi-uri și transportul în comun, utilizatorii Revolut din România au cheltuit în medie 55 euro de persoană pe transport în vacanță, o sumă considerabil mai mică decât alți cetățeni europeni. Potrivit Revolut, cetățenii din Marea Britanie au cheltuit în medie 70 euro de persoană în vacanță, în timp ce belgienii și olandezii au cheltuit aproximativ 80 de euro de persoană pentru transportul în vacanță.

CITEȘTE ȘI: Coșul de cumpărături din vacanță: România versus top 5 destinații scumpe și ieftine

Cardul Revolut este un produs bancar digital care oferă un curs valutar mai bun (sau chiar cel interbancar) și nu aplică diferite taxe și comisioane. De exemplu, utilizatorii Revolut economisesc până la 7% din bugetul de vacanță și pot cheltui bani fără taxe și comisioane ascunse, oriunde în lume, la cursul de schimb valutar interbancar.

CITEȘTE ȘI: Cardurile, din ce în ce mai utilizate pentru rezervarea vacanțelor

Total
0
Shares
3 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Malabar Express, india, tren

Kerala Malabar Express, cu trenul prin India

Next Article

Cum (nu) gestionează Ministerul Turismului și administrațiile publice activitatea de turism prin platforme online dedicate

Related Posts
Total
0
Share