Cardurile, din ce în ce mai utilizate pentru rezervarea vacanțelor

În 2016, deținătorii europeni de carduri au cheltuit în afara granițelor cu 12% mai mult decât în 2015. Un sondaj realizat de Mastercard în anul 2016 printre consumatorii din 12 țări europene a relevat faptul că 55% dintre turişti europeni folosesc cardul pentru a rezerva biletele de avion, camerele de hotel şi pentru alte cheltuieli efectuate înainte de a merge în vacanţă, 48% din bugetul de călătorie fiind cheltuit înainte de efectuarea vacanței, iar 45% dintre aceştia îl folosesc în timpul călătoriei propriu-zise. În medie, turiștii eruropeni călătoresc de 1.5 ori pe an.
La nivel european, 45% din plăți sunt făcute cu cardul. Ţările care înregistrează cele mai multe plăţi cu cardul realizate de către turişti sunt Austria, Norvegia, Elveția, Islanda şi Estonia.
În timpul vacanțelor, europenii cheltuiesc, în medie, 46 euro pentru o masă la restaurant, bugetul alocat meselor în timpul vacanței fiind de 26% din totalul bugetului de vacanță. Restul bugetului alocat vacanțelor este împărțit astfel: 21% transportului, 19% shopingului, 18% petrecerii timpului liber și culturii, 10% cazării și 6% pentru alte activități.
În ceea ce-i privește pe români, 38% dintre aceștia utilizează cardul în etapa de pregătire a vacanţelor, cheltuind, în medie, 270 euro numai pentru rezervarea biletelor de avion, în timp ce 62% îl folosesc în timpul desfășurării călătoriilor. Românii cheltuiesc cele mai mari sume pe cumpărături, ieşiri în oraş şi mâncare, vizitarea atracţiilor turistice şi cazare. De asemenea, aceştia optează pentru deplasări pe distanțe scurte, în interiorul ţării sau în ţările vecine, atât pentru călătoriile de afaceri, cât şi pentru cele de odihnă.

La nivel global, tot mai multe persoane conştientizează avantajele unei călătorii fără cash, fie că vorbim de o călătorie de afaceri sau de concediu. Mastercard îşi propune să ofere turiştilor şi persoanelor aflate în deplasări de serviciu experienţe plăcute înainte, în timpul şi după fiecare călătorie, punându-le la dispoziţie soluții de plată sigure, inovatoare și simple.

Javier Perez, Preşedinte Europa în cadrul Mastercard

CITEȘTE ȘI: Carduri co-branded ce asigură facilități pentru turiști

Total
0
Shares
3 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Managementul călătoriilor în cadrul companiilor românești, de la politici lipsă la externalizare

Next Article
muntenegru, perast

Top 15 destinații fascinante ale Europei mai puțin cunoscute în rândul turiștilor

Related Posts
Total
0
Share