Volum tranzacțional de 60.7 milioane de euro pentru Vola.ro în 2017

Vola.ro a raportat pentru anul 2017 un volum tranzacțional total de 60.7 milioane de euro (în creștere cu 24% față de 2016) și o cifră de afaceri de 6.65 milioane euro (în creștere cu 13% față de anul anterior) pentru activitatea companiei în România.
Daniel Truică, CEO și unul dintre fondatorii Vola.ro, pune creșterile de două cifre pe seama ofertei variate de destinații, prețurilor bune și suport prompt și de calitate.

Biletele de avion, cele mai vândute produse turistice pe Vola.ro

În 2017, Vola.ro a înregistrat vânzări de bilete de avion cu aproximativ 19% față de anul 2016. Prețul mediu pe bilet a fost de 134 euro, cel mai scump bilet costând 7400 euro pentru un zbor Tokyo – București – Tokyo. Cel mai ieftin bilet a costat 2.98 euro pe ruta Milano – București. Rezervare pentru cel mai mare grup de pasageri a fost făcută pentru 48 de persoane cu plecare din Budapesta și cu destinația Tokyo, totalizând 25.000 euro.
Printre cele mai populare companii aeriene alese de călători pe Vola.ro s-au numărat Wizz Air, Tarom, Blue Air, Ryanair, cele ale grupului Lufthansa sau AIR FRANCE KLM.

Cele mai căutate destinații pe Vola.ro

Italia, Marea Britanie, Germania, Spania, Franța, Belgia, Grecia, Elveția și Portugalia au fost destinațiile preferate de români în 2017.

CITEȘTE ȘI: Creșteri record în căutările românilor pentru destinații ca Belgia, Franța și Portugalia

Cea mai dinamică evoluție în ceea ce privește biletele de avion a fost înregistrată pentru Islanda (+68%), Maroc (+71%), Israel (+56%) și Finlanda (+45%).
În anul 2017, numărul biletelor de avion cu destinația România a fost mai mare cu 29%, destinațiile principale fiind București, Iași, Cluj și Timișoara.

Prețul mediu al vacanțelor vândute a crescut cu 14.5%

În anul 2017, românii au plătit în medie 530 euro de persoană pentru o vacanță și 212 euro de persoană pentru un city break. Cea mai scumpă vacanță a costat 4.575 euro (4 persoane, 9 nopți, zbor dus-întors și hotel) și a avut ca destinație sudul Spaniei, Costa del Sol.
Cele mai populare destinații de city break sunt Roma, Barcelona, Paris, Milano, Dubai, Veneția, Londra, Amsterdam și Praga.

CITEȘTE ȘI: Destinațiile latine, în rândul preferințelor românilor pentru vacanța de vară

Românii plătesc cu cardul online pentru produse turistice

În anul 2017, 78% din rezervările de bilete de avion au fost plătite cu cardul, în creștere cu 6% față de anul 2016.

CITEȘTE ȘI: Cardurile, din ce în ce mai utilizate pentru rezervarea vacanțelor

Creștere de peste 30% în 2018

Pentru anul 2018, Vola estimează o creștere de peste 30% pentru agenția din România. În prima lună a anului, când Vola.ro a derulat campania Ieftinuarie cu cele mai mici prețuri din an la bilete de avion, agenția a înregistrat deja o creștere față de luna ianuarie a anului trecut.

Total
0
Shares
1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
CHICAGO

Cel mai bun moment pentru a călători în cele mai premiate destinații din filme

Next Article
Wizz Air, Airbus A320

Noi zboruri Wizz Air din Cluj: Viena, din mai 2018, și Lyon, din noiembrie 2018

Related Posts
Total
0
Share