Skip to main content
CHICAGO

Cel mai bun moment pentru a călători în cele mai premiate destinații din filme

Fără doar și poate, arta cinematografică este o modalitate captivantă de a descoperi locuri noi. Drept urmare, cu ajutorul celor de la momondo.ro, am să redau mai jos orașele și țările de top care au fost desemnate cele mai premiate destinații la ceremoniile pentru Oscar, dar și informații despre cea ieftină lună pentru biletele de avion la clasa Economy spre destinațiile din filme, cu plecare din România.

Pe 4 martie va avea loc cea de-a 90-a aniversare a celor mai relevante premii cinematografice din lume, motiv pentru care anumite orașe și țări tind să atragă toată atenția asupra lor.

Așa cum ți-am spus încă de la început, cei de la momondo au analizat datele istorice pentru a face un clasament al celor mai premiate destinații la Oscar ale tuturor timpurilor, numărând orașele și țările care au apărut cel mai des în filmele câștigătoare de-a lungul celor 90 de ani ai evenimentului. Pe 1 februarie 2017,  au fost analizate peste 400 de milioane de căutări efectuate pe site pentru a găsi cea mai ieftină lună de călătorie către toate orașele de top, precum și cel mai mic preț pentru unu zbor dus – întors, cu plecare din România.

Cele mai premiate destinatii la Oscar
Clasament Top 5 țări Top 5 orașe
1 SUA New York
2 Marea Britanie Londra
3 Franta Chicago
4 Italia Los Angeles
5 India Paris

Cele mai premiate țări din istoria Oscarurilor

Țara din top care apare în filmele premiate la categoria „cea mai bună imagine”, care probabil nu este o surpriză pentru majoritatea experților din domeniul filmului, sunt Statele Unite ale Americii. Recunoscute pentru performanțele de la Hollywood, Statele se mândresc cu multe dintre cele mai bune studiouri, regizori și actori din lume, ceea ce înseamnă că locul întâi este pe deplin câștigat. Și cu o varietate de zone climatice și teritorii, de la Alaska de gheață până la Florida însorită, nu ai cum să nimerești în niciun moment nepotrivit pentru a le vizita.

SUA este urmată în top de Marea Britanie, Franța, Italia și India. Românii care sunt interesați de o călătorie în Marea Britanie ar trebui să ia în calcul perioada de vară, din iunie până în septembrie, pentru o șansă în plus de a nu avea parte de faimoasa ploaie englezească, în timp ce pentru cei care au în plan o călătorie în India octombrie-martie este momentul ideal, pentru a evita cea mai caldă perioadă. Franța are o vreme similară cu Italia, ceea ce înseamnă că atunci când este mai cald într-o parte, temperaturile nu sunt mult mai scăzute dincolo, dar din aprilie până în iunie și perioada septembrie-noiembrie sunt un moment bun pentru a le vizita.

Iarna și toamna, cele mai ieftine perioade pentru a vizita cele mai premiate orașe

Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și Franța, fiind primele trei țări în topul filmelor câștigătoare, aduc pe listă, de asemenea, orașe de top. New York ocupă primul loc, apărând în mai multe filme câștigătoare, cum niciun alt oraș nu a făcut-o. Acesta este urmat în top de Londra, Chicago, Los Angeles și Paris.

CITEȘTE ȘI: Când să nu cumperi bilete de avion

Cel mai bun moment din an pentru o călătorie către aceste țări este la finalul acestei veri, când cele mai ieftine zboruri pentru călătorii români sunt în noiembrie către Londra (de la 136 de euro) și, respectiv, în octombrie către Paris (de la 178 de euro); în timp ce zborurile către Los Angeles sunt mai puțin costisitoare în octombrie (de la 678 de euro). Românii care speră să obțină cele mai ieftine bilete către New York (începând cu 605 euro) și Chicago (în medie 691 euro) pot începe să-și planifice călătorie pentru că cele mai bune oferte sunt pentru luna martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.