Trenduri în căutările de zboruri la final de 2017

Pe final de an, momondo.ro face publice date despre destinațiile către care călătoresc românii cu avionul la final de an și țările cu cea mai mare cerere de zbor către România de Crăciun, comparativ cu anul 2016. În corelație cu aceste trenduri pe zboruri 2017 sunt prezentate inclusiv costurile de zbor către cele mai populare rute cu plecare din România din 2017 față de 2016 și durata medie de călătorie a românilor. Trendurile sunt confirmate inclusiv de datele agenției de turism online vola.ro.
Analiza a fost efectuată pe baza căutărilor de zbor dus-întors la clasa economy cu plecare din România, cu date de călătorie între 21 decembrie 2017 – 7 ianuarie 2018, efectuate pe momondo.ro în perioada 1 septembrie – 1 decembrie 2017 și în comparație cu aceeași perioadă în 2016.
Prețul mediu pe destinație a fost identificat pe baza prețului mediu în EUR pentru căutările efectuate la clasa economy cu până la 90 de zile în avans pentru toate destinațiile cu plecare din România între 21 decembrie 2017 – 7 ianuarie 2018 și în comparație cu aceleași perioadă în 2016. Prețurile pot avea parte de modificări ulterioare.

Buget mai mare alocat călătoriilor pe final de 2017 în Europa

Principalele destinații căutate de către români pe final de an sunt Italia, Spania și Marea Britanie, aceleași destinații regăsindu-se în preferințele românilor pentru vacanța de Paște.
În 2017, căutările de zbor către Italia au înregistrat o creștere de 73%, destinația fiind preferată de cei mai mulți români în perioada 21 decembrie 2017 – 7 ianuarie 2018, aceștia petrecând aproximativ cinci zile în destinație. Unul dintre orașele italiene către care s-au înregistrat creșteri de 70% în căutări pentru zboruri în acest an este Milano, cu un cost mediu al unui zbor de 110 euro la sfârșitul lunii decembrie a acestui an. Roma trece, astfel, pe locul al doilea și un zbor către această destinație în decembrie este în medie de aproximativ 146 de euro.
Creșteri semnificative în căutările de zbor cu plecare din România în perioada sărbătorilor au fost înregistrate, totodată, pentru Spania, fiind a doua cea mai căutată destinație (+90%). Madrid este principalul oraș către care merg cei mai mulți călători români (+44%) pentru aproximativ șase zile de vacanță, cu un cost mediu de zbor de 205 euro la final de 2017. Interesul de a zbura de sărbători către Barcelona a crescut, de asemenea – cu 72% anul acesta față de 2016. Pentru un zbor către Barcelona la final de decembrie, călătorii plătesc în media 185 de euro.
A treia cea mai căutată destinație de călătorie la final de an de către români este Marea Britanie, cu o creștere de 31% față de aceeași perioadă a anului trecut. Deși interesul pentru a zbura către Birmingham este dublu în această lună față de decembrie 2016, cei mai mulți călători aleg să se îndrepte în continuare către capitala Londra, care a înregistrat o creștere de 15% în căutări. Românii care se îndreaptă în această perioadă către Marea Britanie petrec în medie o săptămână de concediu și plătesc în medie aproxiamtiv 174 de euro pe biletul de avion.
Același trend pe destinația Londra se regăsește inclusiv în statisticile vola.ro, peste 10% dintre biletele emise de Vola.ro cu plecare în perioada Crăciunului având ca destinație capitala Marii Britanii.

Vacanțe de final de an în Thailanda și zboruri cu 7% mai ieftine

Având cu 240% mai multe căutări pentru această iarnă comparativ cu cea anterioară, Thailanda, și în special Bangkok, este destinația pe care o parte dintre români au ales-o pentru o vacanță de aproximativ 10 zile. Zborurile către Bangkok sunt mai ieftine cu 7% anul acesta.
Pentru vola.ro, destinațiile exotice au înregistrat o creștere cu 25% față de totalul rezervărilor de anul trecut.

Trend ascendent de sărbători pentru zborurile interne

În preajma sărbătorilor, tot mai mulți dintre români se deplasează cu avionul dintr-un colt în altul al țării, principalele avantaje ale zborurilor interne fiind durata, costurile și condițiile de călătorie. Căutările efectuate de români pentru zboruri interne pe momondo.ro au crescut cu 33% pentru Crăciun și Anul Nou, comparativ cu aceeași perioadă în 2016.
Cele mai căutate destinații de zbor rămân București, Cluj și Timișoara, cu o creștere medie de 55% pentru primele două și de 36% pentru Timișoara.
 

Cerere crescută pentru zboruri Germania – România

În ceea ce privește zborurile spre România, analiza a fost efectuată pe baza căutărilor de zbor dus-întors la clasa economy cu sosire în România din alte țări, cu date de călătorie între 21 și 28 decembrie 2018, efectuate pe momondo.ro în perioada 1 septembrie – 1 decembrie 2017 și în comparație cu aceeași perioadă în 2016.
România rămâne, la rândul său, o destinație importantă pe harta călătorilor, în special pentru cei care împart același continent. Perioada de Crăciun i-a determinat pe mai mulți călători din Europa să caute zboruri spre România, conform datelor momondo.ro.
Pentru intervalul 21-28 decembrie, cele mai multe căutări de zbor au fost făcute din Germania, Marea Britanie, Franța, Belgia și Italia. Dintre acestea, cea mai mare creștere în căutări a fost înregistrată în rândul călătorilor care pleacă din Germania (+111%). Cu doar câteva procente diferență, cea de-a doua țară cu cele mai multe căutări de zbor către România la sfârșitul acestui an este Marea Britanie (103%).
Ca o completare, din statisticile vola.ro reiese faptul că 56% dintre rezervările de bilete de avion din perioada Crăciunului sunt pentru o singură persoană, ceea ce denotă faptul că românii aleg să călătorească în destinațiile în care se află cei dragi lor. Statistica mai arată că 30% sunt rezervări de cuplu și 14% sunt rezervări pentru mai mult de 3 persoane.
De Revelion, românii preferă să călătorească în cuplu, 42% dintre rezervările de bilete de avion fiind pentru două persoane.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
taverne corfu

Taverne turistice în Corfu

Next Article
Autostrada Soarelui, A2, autostrada, dublusens, masini

Plata rovinietei online cu cardul, prin SMS sau direct din aplicația de internet banking

Related Posts
Total
0
Share