Ianuarie în Deltă! Start în sezonul moto

Delta Dunării

Info:        

Acest post este scris de Vali Tache, motociclist pasionat si fotograf profesionist. Puteti lua legatura cu Vali via blogFacebook sau Twitter.

Deja a devenit tradiţie pentru noi să începem sezonul moto în ianuarie, cu o plimbare în Deltă.

Dacă până acum ne-am limitat la un drum TulceaChilia Veche, cu o masă bună de peşte sau vânat, la Chilia şi un somn pe cinste, acum am hotărât să facem un traseu ceva mai dificil: Tulcea – Chilia Veche – PeripravaLetea – Sulina – Sf. Gheorghe – Sulina – Gorgova – Tulcea. Prezenţi la apel au fost: Gigi şi Radu Constantin, Alexandru şi Răzvan Popiel, Dragos Suba şi eu.

Ziua I. Tulcea – Chilia Veche – Periprava – Letea

Am plecat din Tulcea vineri, 13 ianuarie 2012, pe la prânz, având ca destinaţie finală pentru prima zi Letea.

Până la Chilia Veche am mers pe roţi, de aici am luat pasagerul pentru 2 ore până la Periprava, apoi pe roţi prin noapte, pădure şi nisip până la Letea.

Ambreiajul Suzuki-ului meu a cedat în apropiere de Letea, astfel încât ultimii kilometri au fost făcuţi pe post de remorcă la motocicleta lui Gigi.

Intr-un final am ajuns la Letea. Aici ne aştepta o masă copioasă (numai peşte!), un vin bun şi paturi călduroase, adică o gazdă pe cinste (Nea Mitică Burduja, pescarul din Letea).

Informații Transport Naval Persoane

Tulcea – Sulina; L-V, plecare la 13.30
Sulina – Tulcea; M-V, D, plecare la 7.00
Traseu: Tulcea – Partizani – Maliuc – Gorgova – Crisan – Sulina

Tulcea – Periprava; L, Mi, V, plecare la 13.30
Periprava – Tulcea; M, J, D, plecare la 6.00
Traseu: Tulcea – Ceatalchioi – Plaur – Pardina – Tatanir – Chilia Veche – Periprava

Tel.: +4 024 051 15 53
Web: navrom.x3m.ro

Ziua II. Letea – Sulina

Ziua a doua începe cu desfacerea ambreiajului la Suzuki şi cu reparaţia miraculoasă a lui Gigi, o bucată de sârmă pusă între plăci ţine locul celei sparte, iar motocicleta prinde instant viaţa şi chef de plimbare. Când să plecăm spre Sulina, o pană ne mai tine captivi câteva minute, apoi Ride Hard.

Avem parte de-o vreme incredibilă,  suntem scăldaţi în soare, iar drumurile sunt uscate.

Ajunşi în Sulina suntem nevoiţi să trecem Dunărea într-o barcă nu tocmai stabilă. Gata, oficial suntem pe malul care trebuie, adică în Sulina. Unii o apucă spre Sf. Gheorghe, eu am de făcut nişte poze prin Sulina, iar alţii se răcoresc la o bere, suc pe plajă.

Cum v-am zis, eu am avut de făcut nişte poze în Sulina, mai exact la Centrul de Zi pentru Copii Chance for Life Sulina.

Acest Centru oferă copiilor şansa la o viata mai bună. Aici 30 de copiii primesc o masă caldă în fiecare zi, sunt ajutați să-și facă temele și încurajați să nu renunțe la scoala – poate singura lor sansă pentru un viitor mai bun.

Ar putea fi prea simplu, prea puțin pentru noi să ne gândim că pentru toate astea este nevoie de un efort special. Dar nu este așa. Părinții acestor copii nu le pot oferi hrană în fiecare zi. Nu pot, nu știu, nu înțeleg de ce trebuie ca cei mici să meargă la școală. Școala costă, iar pentru a te putea hrăni trebuie doar să muncești. Din păcate, atât își ,,permit” acești părinți să le ofere  copiilor lor, pentru o viață mai bună.

Acum, acest Centru de Zi este în pericol de a fi închis. Acoperișul clădirii este în stare foarte avansată de deteriorare, la fiecare ploaie sau ninsoare pereții sunt uzi, este umezeală și mult mucegai.

Doamna Ilinca, învățătoarea copiilor de la Sulina, mi-a povestit toate aceste lucruri, mi-a arătat școala, a vrut să ne ajute să găsim cazare și mâncare pentru călătoria noastră și cu multă modestie cere ajutor.

Dacă vreti să știți mai multe sau dacă știți cum putem să-i ajutăm, aveți mai jos toate detaliile necesare:

www.chanceforlife.ro
Persoană de contact:
Georgian Necula, voluntar
Tel.: 0727 53 22 67
E-mail: neculageorgian@yahoo.com

Seara vedem la TV că a început revoluţia la Bucuresti, când ne uităm pe Antena3, eram convinşi că a început şi la Sulina, am verificat personal cu gaşca la bere, linişte totală.

Ziua III. Sulina – Gorgova – Tulcea – Munteni

Duminică. Am înnoptat la o pensiune, motocicletele pe pasager. Dis-de-dimineaţă am plecat cu pasagerul spre Gorgova.

Aici Gigi, Radu şi Dragos au coborât pentru a merge până la Tulcea pe roţi, prin nămoale. Eu, Răzvan şi Alex am rămas pe pasager până la Tulcea. Alex mai mult într-un picior după o trântă suferită sâmbătă.

Gaşca s-a reunit în Tulcea, de unde am urcat motoretele pe remorci şi am plecat la Gigi, la Munteni, pentru o ultimă ciorbă de peşte.

A fost un weekend minunat. Plus că a început sezonul moto!

Baftă!

Photobucket Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket Photobucket

PS. Răzvan are 12, Gigi 58; la ani mă refer!

Acest post este scris de Vali Tache, motociclist pasionat si fotograf profesionist, iar relatarea de mai sus o puteti gasi si pe blogul personal (1, 2). Puteti lua legatura cu Vali via blog, Facebook sau Twitter.

Total
0
Shares
3 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Ediția a V-a a seminariilor travelVision. Managementul partenerilor și rolul integratorului de plăți online

Next Article

Planifică-ţi traseul cu mijloacele de transport în comun din Braşov

Related Posts
Total
0
Share