Skip to main content

Romania Travel Guide. Ghid mobil pentru Android

Cei familiarizati cu aplicatia Layar or sa gaseasca aplicatia Romania Travel Guide asemanatoare cu aceasta, avand in vedere faptul ca reda puncte de interes pe un layer de realitate augmentata.

Romania Travel Guide. Ghid mobil pentru Android

Foto: ofertaweb.ro, afisarea punctelor de interes in aplicatia Romania Travel Guide

Aplicatia se foloseste de GPS-ul telefonului pentru a afisa pe ecranul acestuia, peste imaginea captata de camera foto, puncte de interes  din Bucuresti, din imediata apropiere sau pe o raza de cel mult 15 km. 

Utilizatorul poate filtra punctele de interes dupa hoteluri, restaurante, cafenele, obiective turistice, banci, benzinarii etc.

Mi-ar fi placut sa vad pe profilul fiecarui punct de interes un buton cu care utilizatorul sa fie directionat catre Google Maps de pe telefon pentru a putea gasi cel mai bun traseu pana la acesta.

Momentan, aplicatia este gratuita si poate fi descarcata de pe situl dezvoltatorului sau din Google Play, singura conditie pentru a functiona e ca telefonul sa aiba compass sensor.

Mergem putin mai departe de cum poate utilizatorul obisnuit da foloseasca aplicatia si gandim din punct de vedere monetizare. In acest sens, dezvoltatorul aplicatiei poate aborda agentiile de turism ce vor sa isi promoveze locurile de cazare din portofoliul pentru Bucuresti si poate dezvolta pentru acestea un layer special. La activarea acestuia, numele agentiei de turism va fi prezent in profilul fiecarei unitati de cazare luat in calcul la cererea agentiei.

Pentru utilizatorii de iPhone exista !Norc, o aplicatie similara, bineinteles cu o arie de acoperire mult mai mare pentru orase ca Sinaia,   Brasov, Cluj, Timisoara etc.

Petruș Lungu

În ultimii ani m-am plimbat ceva prin țară și prin afară, iar mai nou am înclinații spre cicloturism. De asemenea, practic la nivel de amator snowbording-ul și kiting-ul și încă mai fac față unor ture moderate de trekking. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.