Skip to main content

Harta liniilor de transport din București

Cum Iulian a făcut cititorilor săi un mic refresh legat de instrumentele de orientare pentru transportul în comun, mă văd nevoit să intervin pentru a face o completare, în special pentru aceia care nu au un smartphone, dar au un telefon ce se poate conecta la internet.

Este vorba de mobisitul transbuc.info, ce afișează o hartă completă a traseelor mijloacelor de transport în comun RATB, inclusiv magistralele Metrorex. Pe harta în cauză sunt reprezentate grafic traseele, respectiv staţiile şi punctele de legătură cu alte mijloace de transport în comun din Bucureşti.

Informaţiile de pe hartă devin utile odată cu localizarea poziţiei utilizatorului, aceasta fiind, de altfel, singura funcţie oferită de harta statică. Din testele efectuate de mine, localizarea este destul de precisă la suprafaţă, în subteran existând discrepanţe destul de mari.

Mai multe informații despre hartă puteți găsi aici. De asemenea, o variantă .pdf a hărții se poate descărca de aici.

Mai cunoașteți alte instrumente de orientare la fel de detaliate și pentru alte orașe?

[via bucharestlife.net]

Petruș Lungu

În ultimii ani m-am plimbat ceva prin țară și prin afară, iar mai nou am înclinații spre cicloturism. De asemenea, practic la nivel de amator snowbording-ul și kiting-ul și încă mai fac față unor ture moderate de trekking. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.