Monumente România

Cu ceva timp în urmă vă povesteam de o aplicație mobilă de iPhone, Heritage Trek Romania, un ghid mobil al monumentelor istorice din România atestate oficial.

Acum două zile, David Chifiriuc, unul din oamenii ce se ocupă de proiectul Monumente Istorice România, m-a anunțat că între timp aplicația și-a schimbat numele în Monumente România, iar în urmă cu o săptămână a fost lansată și în varianta de Android. Aplicația este o extensie a proiectului în sine.

Dacă în versiunea de start aplicația era disponibilă într-o variantă lite, fără localizarea obiectivelor pe hartă, și în variantă completă contra cost, acum aceasta este disponibilă în variantă completă și este gratuită atât pentru dispozitivele cu iOS, cât și pentru dispozitivele cu Android.

Aplicația permite localizarea obiectivelor la clădire pentru cele 2435 obiective din București, respectiv de localitate pentru toate celelalte orașe. De asemenea, aplicația poate fi folosită offline, galeria cu cele 22645 de fotografii putând fi descărcată pe telefonul utilizatorului.

300 dintre monumentele listate de aplicaţie se regăsesc şi într-o altă aplicaţie dezvoltată de cei de la WebTailors SRL pentru Silva, Poveşti în Piatră. Cu ajutorul acestei aplicaţii utilizatorii pot identifica monumente istorice ce fac parte din patrimoniul național (castele, cetăți și palate din România), dar pot localiza localurile unde se poate consuma bere Silva.

Plecând de la ideea de mai sus și luând în calcul faptul că aplicația Monumente România este acum gratuită, am fost curios să văd cum încearcă echipa din spatele ei să continue dezvoltarea și completarea acesteia. David Chifiriuc a declarat pentru turism20.ro că este greu de găsit una care să fie cu adevarat benefică pentru aplicație, menționând faptul că pe viitor, ca posibili parteneri echipa s-ar orienta fie către instituții ale statului, fie către companii de telefonie mobilă.

Voi cum ați susține o astfel de aplicație, dar mai ales cum ați monetiza-o?

Total
0
Shares
0 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Planificarea curselor cu mijloacele de transport în comun din Cluj

Next Article

Cursa pentru mile

Related Posts
Total
0
Share