Harta turismului accesibil

harta accesibilitatii, motivonti romana

Cu toţii ne dorim un turism civilizat, promovare turistică fără interese politice, infrastructură şi bun simţ în industrie. Unul dintre aspectele aproape ignorate de cei implicaţi în industria turistică este cel al turismului accesibil, turismul cu facilităţi pentru oamenii ce se deplasează în scaune rulante.

Doar hotelurile de 5 – 4 stele oferă servicii speciale pentru persoanele cu dizabilități, de la 4 stele în jos e jale. Trebuie să vedeți rampa de acces în Hotelul Avis din București, de pe Bulevardul Aerogării.

Vestea bună este că fundaţii ca Fundaţia Motivation România se zbat să ofere vizibilitate asupra locurilor accesibile pentru oamenii cu probleme locomotorii și nu numai din România, locuitori şi turişti deopotrivă.

În vară aceasta, fundaţia a lansat o hartă online a accesibilităţii. Cei interesaţi pot găsi evidenţiate pe această hartă de la instituţii publice, la locuri de divertisment şi petrecere a timpului liber, la locuri de cazare ce facilitează accesul celor în scaune rulante la facilităţile şi împrejurimile acestora.

Legat de aspectul turistic, până în luna iunie 2013, echipele Fundație Motivation România, formate din instructori, utilizatori de scaun rulant și arhitecți au evaluat 796 de clădiri, dintre care 60% reprezintă hoteluri, restaurante, obiective culturale sau locuri de divertisment. Dintre acestea, doar 205, erau accesibile, 229, parțial accesibile, iar 362 erau total inaccesibile utilizatorilor de scaun rulant (de aici)Gândiți-vă doar că la sfârșitul lui 2012 erau clasificate 7736 unități de cazare; judecând după statistica de mai sus, undeva la jumătate dintre acestea posibil să fie total inaccesibile utilizatorilor de scaun rulant.

Total
0
Shares
2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Impactul tehnologiilor mobile asupra turismului

Next Article

Azi s-a lansat oficial aplicaţia mobilă paravion.ro

Related Posts
Total
0
Share