Harta obiectivelor din Bucureşti

Documentându-mă despre noul sistem de informare din Pasajul Universității, am ajuns pe site-ul Primăriei Municipiului București, unde am găsit o hartă interactivă a obiectivelor turistice și administrative din București. Aceasta poate fi accesată la adresa (folosiți Internet Explorer întrucât aplicația folosită pentru integrarea hărții – Bing Maps – pe care sunt prezentate obiectivele este MS Silverlight). Exact același model de expunere al obiectivelor se regăsește și în cardrul sistemului de informare din Pasajul Universității.

(Click pe imagine pentru a o mări)

Obiectivele sunt identificate pe bază de numere și culori. Numerele pe fundal roșu indică teatre, cele pe fundal verde parcuri, cele pe fundal albastru instituții publice, cele pe fundal portocaliu muzee, iar cele pe fundal galben universități.

În funcție de filtrul folosit (teatre, muzee etc.) obiectivele sunt afișate într-o listă derulantă afișată în partea stângă a ecranului, precum și pe hartă. Dacă se alege un obiectiv direct de pe hartă, o mică fereastră pop-up se deschide, fereastră în care sunt afișate, dup caz, o scurtp descriere a obiectivului, adresa, date de contact și o legătură către serviciul de vizualizare panoramică al MS, Photosynth.

Dacă cunoașteți astfel de inițiative din partea administrațiilor publice din alte orașe ale țării, nu ezitați să lăsați un comentariu.

Total
0
Shares
2 comments
  1. Pingback: Ce mai e nou pe Ghid Turistic Digital 2.0 | Profil virtual
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Sistem interactiv de informare pe baza tehnologiei Silverlight în Pasajul Universităţii

Next Article

Brandului turistic al României i-au fost rezervate 8 domenii web de către minister

Related Posts
Total
0
Share